Suđenje

Prosjakinja bez noge tvrdi da ju je policajac reketario

31.12.2015.
u 07:30

Završnim riječima tužitelja i obrane jučer je okončano suđenje policajcu Nijamu Stuparu (33) iz Zenice, koji se tereti da je počinio kazneno djelo primanja dara i drugih oblika koristi iznuđujući novac od prosjakinje Sanite Bace, bivše narkomanke koja je zbog droge ostala bez noge. Tužiteljica Šejla Heljić navodi kako je dokazala da je Stupar, kao policajac PP Stari Grad, u Sarajevu više puta od Bace tražio od 10 do 20 KM kako protiv nje ne bi podnosio kaznenu prijavu zbog prosjačenja. On je, kazala je tužiteljica, poslao više SMS poruka s brojem računa u sportskoj kladionici Premier na koji ona treba uplatiti novac, a zauzvrat ju je obavještavao kada će biti na dužnosti i kada da se skloni s ulice.

- Baca je izjavila da joj je Stupar prišao u kolovozu 2014. Kako je ispričala, policajac ju je jednom prilikom, nakon što ju je zatekao da prosi, odveo u prolaz blizu tržnice Markale i pitao je koliko novca ima. Rekla mu je da ima nešto sitno u džepu, a on je tražio taj novac obećavši da neće imati problema, te mu je u džep stavila 5 ili 6 KM - istaknula je tužiteljica. Ona je dodala da se to, prema tvrdnjama oštećene, događalo tri do četiri puta tjedno. Tužiteljica je navela da je tražio broj mobitela od nje na koji joj je poslao broj računa u sportskoj kladionici Premier, nakon čega je ona na taj račun tri puta uplatila po 10 maraka. Baca je potom odlučila prijaviti reketarenje, te je policiji predala mobitel kojim je komunicirala sa Stuparom, uplatnice na njegovo ime i fiskalne račune iz kladionice u iznosu između 200 i 250 KM. Odvjetnik Damir Alić negirao je navode tužiteljice. Kako je rekao, Stupar je od svibnja do prosinca 2014. radio na osiguranju objekta te nije mogao izdavati prekršajne naloge. Naglasio je kako je Baca dobila status zaštićenog svjedoka jer se iz presretnutih razgovora vidjelo da je prodavala oružje i drogu, te da njene tvrdnje nisu pouzdane.

- Moj branjenik je Baci posudio 100 KM i od nje je tražio da mu vrati novac u ratama od po 10 ili 20 KM, kako je mogla. Nakon svega, ona je prijetila i drugim policajcima da će proći isto kao Stupar - kazao je Alić dodajući da je sve počelo kada je uhićen Bacin momak Adis Dizdarević kod kojega je nađem pištolj. Zbog njega je, tvrdi odvjetnik, Baca prijavila Stupara, što joj je bilo lakše nego momku reći da je posudila novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije