Antioksidans nove generacije koji sadrži ne samo jednu, već mješavinu, koktel nekoliko najučinkovitijih poznatih prirodnih antioksidansa izoliranih iz crnog vina, koštica grožđa, rajčica i zelenog čaja više nije samo težnja. Nakon više od desetljeća istraživanja takav snažan proizvod koji više od drugih štiti stanice od starenja, čime bi se trebalao produljiti žiti mladost i zdravlje, pojavit će se na tržištu nakon 15. listopada.
Ispitivanje u Splitu
O čemu je točno riječ, razgovarali smo s našim znanstvenikom prof. dr. Miroslavom Radmanom, koji je sa svojim kolegama u Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu ispitivao novi proizvod radnoga naziva ADR/HPE.
– Mješavina antioksidansa u ADR/HPE proizvodima je u zaštiti proteina od oksidacijskog ošstećenja ili korozije, efikasnija nego, primjerice, najpoznatiji vitaminski antioksidans Trolox, vitamin E topljiv u vodi. Budući da se najvažnija zaštita od oksidacije svih životnih funkcija odvija na razini proteina, dr. Anita Kriško u MedILS-u je mjerila efikasnost zaštite proteina od oksidacije uzrokovane vodikovim peroksidom i zračenjem. Rezultati su pokazali da je ADR/HPE zaštita od oksidacije više tisuća puta efikasnija nego Troloxom! – govori prof. Radman.
>>Cijeli razgovor s prof. Miroslavom Radmanom pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista
Preuzeto sa www.vecernji.hr