ZAGREB

12. Festival svjetske književnosti u Zagrebu od 1. do 7. rujna

27.08.2024.
u 12:10

Dvanaesto izdanje Festivala svjetske književnosti nakladničke kuća Fraktura ugostit će najveće zvijezde svjetske i domaće književnosti u Zagrebu od 1. do 7. rujna, priopćeno je u utorak iz Frakture.

Festival otvara jedan od najpopularnijih talijanskih suvremenih pisaca Paolo Giordano, autor svjetskog bestselera Samoća primarnih brojeva, koji će na tribini Razotkrivanje predstaviti roman Tasmanija, najčitaniju knjigu u Italiji 2022.

Na Festivalu će gostovati trenutačno najveća imena britanske književne scene. To su Matthew Blake, autor najvažnijeg trilera godine Anna O., globalni fenomen koji je već kao rukopis prodan za prijevod u više od 30 zemalja svijeta, i Yomi Adegoke, spisateljica i novinarka The Guardiana i britanskog Voguea, koja će predstaviti roman Lista o šokantnom utjecaju i moći društvenih mreža.

U prvom tjednu rujna gostovat će neki od najznačajnijih europskih autorica i autora Elia Barceló, Nadia Ghulam, Johanna Mo, Jean-Baptiste Del Amo, Carsten Jensen, Jens Liljestrand.

Od regionalnih autora nastupit će Snježana Banović, Slavenka Drakulić, Želimir Periš, Edo Popović, Faruk Šehić, i drugi, najavili su iz Frakture.

Prvi put na Festivalu gostuje europska senzacija Wrong Language Tour, autorice i autori s Kosova, iz Švicarske i Srbije koji uz pratnju benda književnost pretvaraju u performans, prenosi Hina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?