prepoznatljiv turistički karneval

Jubilarni 25. Međunarodni ljetni karneval u Čapljini

29.07.2024.
u 15:12

Jubilarni 25. Međunarodni ljetni karneval u Čapljini, na kojem će ove godine sudjelovati grupe i pojedinci iz BiH, Hrvatske, Njemačke, Švedske, Italije, Bolivije, Srbije, Slovenije i Crne Gore, održat će se u petak i subotu, 2. i 3. kolovoza.

Dječji karneval održat će se u petak, dok je međunarodna povorka tradicionalno u subotu. Nakon povorke gradskim ulicama, predstavljanje grupa i zabavni program s koncertom planiran je na Trgu kralja Tomislava ispred gradske uprave, priopćeno je iz Turističke organizacije Čapljinka.

Odbor Europske asocijacije karnevalskih gradova (FECC) odlučio je da u Čapljinu na karneval službeno dolazi predsjednik FECC-a Lars Algell iz Švedske, a na proslavu karnevalskog jubileja također dolaze i senator FECC-a Josip Silov, tajnica FECC-a Hrvatska Branka Renko-Silov, predsjednica FECC-a Njemačke Marie-Claire Klein-Theisen, zamjenik FECC-a Hrvatske Željko Posilović, FECC Slovenija Janko Levanič i Hinko Šoštarić.

Poznato je da je Čapljina jedini grad u BiH koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Europskoj asocijaciji karnevalskih gradova više od 20 godina i nastoji održati postojeći kontinuitet održavanja manifestacije od 1998. godine, kad je primljena u članstvo u Strumici, Makedonija.

Tako je ova manifestacija postala prepoznatljiv turistički karneval, koji je već dugo ucrtan u turističku kartu važnih karnevalskih i kulturnih zbivanja Europe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije