Glavna skupština Matice hrvatske

Matičina nagrada za zbirku Molitvenik za bilje

28.10.2024.
u 11:29

U subotu 26. listopada u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je Glavna skupština Matice hrvatske. Skupštini su bili nazočni zastupnici iz svih Matičinih ogranaka u Hrvatskoj i inozemstvu. U umjetničkom djelu programa dodijeljena su odličja i nagrade zaslužnim pojedincima i ograncima. Tako je Ogranku Matice hrvatske u Čitluku dodijeljena Srebrna povelja za zbirku pjesama književnika Pere Pavlovića Molitvenik za bilje.

U ime ogranka knjigu potpisuje prof. Andrija Stojić, urednik je Stjepan fra Petar Krasić, a pripremu i tisak obavio je FRAM – ZIRAL u Mostaru. Ogranak MH u Čitluku svakako je jedan od najaktivnijih u Bosni I Hercegovini. Spomenuta Pavlovićeva knjiga ima 230 stranica i tvrdi uvez. U njoj je autor opisao ljekovite biljke neumskog i šireg mediteranskog područja. Svaka biljka je prikazana pjesmom, slikom u boji s kraćim tekstom, latinskim nazivom i hrvatskim imenima biljke te nizom postupaka za dobivanje raznih ljekovitih pripravaka koji su već poznati u literaturi, a i vlastitih autorovih izvornih ljekovitih recepata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije