ŠIROKI BRIJEG

Predstavljamo žiri 25. Mediteran Film Festivala

23.09.2024.
u 13:17

Kristina Ljevak, Ivo Krešić i Jelena Ružić članovi su žirija 25. Mediteran Film Festivala u okviru dugometražnog dokumentarnog filma.    

Ljevak iza sebe ima bogato iskustvo rada u novinarstvu i komunikacijama, te je angažirana u afirmaciji nezavisne kulture. Trenutno radi kao PR managerica. Krešić je nagrađivani kazališni i filmski glumac zaposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru. Ružić je novinarka koja piše filmske kritike i recenzije, a trenutačno se bavi i digitalnim marketingom. 

Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Grand Prix 25. MFF-a.

Žiri za najbolji kratki dokumentarac

Sahin Šišić, Zdravko Terkeš i Tomislav Mršić članovi su žirija 25. Mediteran Film Festivala u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma.

Šišić je redatelj, snimatelj i scenograf s velikim iskustvom koji je nagrađen i na filmskom festivalu u Cannesu. Terkeš je redatelj i scenarist koji je realizirao više desetaka kratkih namjenskih i korporativnih filmova, glazbenih spotova i reklama, od kojih je više njih nagrađivano na raznim festivalima. Mršić radi kao urednik Dokumentarnog programa HRT-a, a iza sebe ima nekoliko kratkih igranih filmova, te je redatelj i scenarist dugometražnog igranog filma ''Kauboji'' koji je 2014. godine bio hrvatski kandidat za nagradu ''Oscar''. 
Žiri u ovom sastavu, među deset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Short 25. MFF-a.

Žiri za najbolju kameru

Mediteran Film Festival dodjeljuje i nagradu kojoj je pokrovitelj Asocijacija snimatelja i snimateljica u BiH, te one najbolje dokumentarne filmove biraju članovi asocijacije. Svi filmovi iz natjecateljskog programa u konkurenciji su za nagradu koja nosi naziv 'Best Camera', s potpisom ASBH.

Žiri za najbolju kameru čine snimatelji Eldar Emrić, Draško Gajić, i Vedrana Mijić.

Emrić radi kao snimatelj  za Associated Press Television te kao direktor fotografije na igranim filmovima, serijama, dokumentarnim filmovima. Veliko radno iskustvo kao TV snimatelj ima Draško Gajić koji je nagrađivan na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima u kategoriji dokumentarni film, te se usko profilirao kao snimatelj dokumentarnih filmova. Vedrana Mijić televizijska je snimateljica zaposlena na Radioteleviziji BiH gdje je već gotovo 20 godina posvećena usavršavanju profesionalnog umijeća snimajući dokumentarne filmove i reportaže za redakcije FTV i BHT1 televizija. 

Žiri u ovom sastavu, među dvadeset filmova u konkurenciji, bira MFF Best Camera.

Podsjećamo, 25. Mediteran Film Festival, čiji je generalni pokrovitelj HT Eronet, bit će održan od 8. do 12. listopada u Širokom Brijegu. 

*Više informacija potražite na službenoj web ili Facebook stranici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?