najbolja knjiga poezije

Stanko Krnjić dobitnik nagrade Nikola Šop

13.10.2024.
u 08:14

Šopovi dani na Plivi je manifestacija koja se održava od 1997. godine u rodnom gradu Nikole Šopa a ima za cilj očuvanje uspomene na ovog „najdražesnijeg pjesnika“ kako ga svojevremeno nazvao Tin Ujević

Stanko Krnjić ovogodišnji je dobitnik nagrade “Nikola Šop” za najbolju knjigu poezije objavljene u 2023. godini.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Tina Laco, Ivan Lovrenović i Miro Petrović jednoglasnom odlukom između šesnaest pjesničkih zbirki izabrali su ovogodišnjeg dobitnika. Dobitnik je proglašen u okviru manifestacije 23. Šopovi dani na Plivi koja se održava u Jajcu od 10. do 12. listopada.

Šopovi dani na Plivi je manifestacija koja se održava od 1997. godine u rodnom gradu Nikole Šopa a ima za cilj očuvanje uspomene na ovog „najdražesnijeg pjesnika“ kako ga svojevremeno nazvao Tin Ujević. Manifestacija je završena književnim susretom na kojem su nastupili pjesnici Franjo Bratić, Ivana Ćurić, Taik Ganić, Rabija Memeledžija, Vernesa Manov, Miro Naletilić, Božena Volić i Anto Zirdum.

Pored dobitnika za najbolju knjigu poezije proglašeni su i dobitnici nagrada za literarni natječaj za osnovne i srednje škole. Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je Lamija Ajkunić, drugo mjesto je osvojila Antonela Petrović dok je treće mjesto osvojila Jasna Korkut. Amila Švraka iz Travnika je osvojila prvo mjesto u kategoriji srednjih škola, Marija Škoro drugo mjesto a Laura Šitum treće mjesto.

Manifestaciju 23. Šopovi dani na Plivi podržala je Središnja uprava Napretka i Općina Jajce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije