ODLIČNA IGRA

Anita je u 'Superpotjeri' pobijedila četvero lovaca, a lovac Krešo se namučio s jednim pitanjem

Foto: HRT
1/5
21.10.2024.
u 16:18

Anita Marušić iz Strmeca Samoborskog točno je odgovorila na dva pitanja u prvom krugu, a u brzopoteznoj igri se odlučila boriti protiv četvero lovca za 8.000 eura, a lovcu su zatražili 42 sekunde na svom satu

U Superpotjeri koja se emitirala sinoć na HRT-u od četvero natjecatelja jedino je Anita Marušić nadigrala četvero lovaca i osvojila 8.000 eura, dok ostali natjecatelji Marko Kuterovac, Mateo Seferi i Karla Tomljanović natjecanje su napustili bez novčanih iznosa.
Marko Kuterovac iz Splita u prvom krugu točno je odgovorio na četiri pitanja i odabrap je igru protiv četvero lovaca za iznos od 15.000 eura, a lovci su na svom satu zatražili 42 sekunde. Marko nije znao da se u Južnoafričkoj Republici turisti žičarom voze do ravnog vrha Table Mountain, mislio je da se radi o Americi, također mu je bilo nepoznato da slovo A  označava drugi ton u G-dur ljestvici, nije znao niti da je kava uz vodu i mlijeko treći sastojak pića flat white, mislio je da se radi o votki. Nije znao da se iz bliskoistočne rijeke Jordan tradicionalno koristi voda za krštenje u britanskoj kraljevskoj obitelji. Marko je mislio da se radi o rijeci Tigris, niti da je Manuela Sáenz spriječila atentat na Libertadora - Bolívara te da je Božena Begović 1926. prva u eteru izgovorila "Halo, halo ovdje radio Zagreb". 

Marko je zaredao niz netočnih odgovora te su ga lovci pobijedili s 28 sekundi. Anita Marušić iz Strmeca Samoborskog točno je odgovorila na dva pitanja u prvom krugu, a u brzopoteznoj igri se odlučila boriti protiv četvero lovca za 8.000 eura, a lovcu su zatražili 42 sekunde na svom satu. Krešo nije znao koliko najmanje elemenata može imati unija dvočlanog i tročlanog skupa, mislio je da se radi o pet, a točan odgovor je tri.  Anita nije znala da se u teoriji skupova, skup bez ijednog elementa naziva prazan skup. Anita je odličnim nastupom s 12 sekundi prednosti nadigrala lovce i osvojila 8.000 eura. 

- Mogli ste i zatajiti neki od točnih odgovora, rekao je Sven! Mateo Seferi iz Velike Gorice u prvom krugu točno je odgovorio na pet pitanja te s 2.500 eura krenuo izazvati lovce. U brzopoteznoj se odlučio na igru protiv četvero lovaca za 20.000 eura i 45 sekundi koje su zatražili. Mateo nije znao da je na Antarktiku najveća američka baza - McMurdo, mislio je da se radi o Australiji, niti da je u Američkom građanskom ratu, bitka kod Antietama bila najkrvavija bitka, te da su godine 1934. nacisti ubili Engelberta Dollfussa, kancelara Austrije, Mateo je rekao da je riječ o Finskoj.  Također mu je bilo nepoznato da se geometrijskim nizom naziva progresija u kojoj je kvocijent uzastopnih članova konstantan, te da je Berlin grad u kojem će muzej Pergamon biti zatvoren idućih par godina. 

Lovci su ga pobijedili s osam sekundi prednosti. Karla Tomljanović iz Kastva u prvom krugu točno je odgovorila na tri pitanja te je u izazov s lovcima krenula s 1.500 eura. Karla je odlučila zaigrati protiv Deana, Kreše i Mladena za 5.500 eura. U igru je ušla s prednošću od 29 sekundi. Karla nije znala da se u Uzbekistanu nalaze gradovi Andijan, Buhara i Samarkand, niti da je u bečkoj palači Hofburg ured Alexandra Van der Bellena, te da je pobjednik FIDE-ovog turnira kandidata izazivač za naslov svjetskog prvaka u šahu, niti pod kojim je imenom djelovao bend Linkin Park prije nego što se proslavio. Lovci su nadigrali Karlu s dvije sekunde. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije