Neočekivana kombinacija

Čokoladni kolačići od crnog graha punjeni maslacem od kikirikija

24.03.2025.
u 10:02
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

Iako se za ove kolačiće koristi crni grah, neće imati okus po njemu

Ovi kolačići od crnog graha punjeni su kremastim maslacem od kikirikija, a osim toga zdravija su i hranjivija verzija klasičnih čokoladnih kolačića te su pogodni za one koji izbjegavaju gluten.

Sastojci: 

- 425 grama crnog graha iz limenke, ocijeđenog i ispranoh 
- 3 žlice javorovog sirupa 
- 1 žlica bademovog mlijeka 
- 1 žličica ekstrakta vanilije 
- 2 jaja 
- 3 žlice otopljenog kokosovog ulja 
- 1/4 šalice kakaa u prahu 
- 1/2 šalice zobenog brašna 
- 1 žlica kokosovog brašna 
- prstohvat soli 
- 1/2 žličice sode bikarbone 
- 1/2 šalice komadića čokolade + još za preljev po želji 
- oko 3 žlice kremastog maslaca od kikirikija za punjenje 

Priprema: 

- Zagrijte pećnicu na 176°C i obložite lim za pečenje silikonskom podlogom ili papirom za pečenje. 

 Stavite crni grah, javorov sirup, bademovo mlijeko i vaniliju u multipraktik. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. 

- Prebacite smjesu u veliku zdjelu. Dodajte jaja i kokosovo ulje te pomiješajte dok ne postane glatko. 

- U maloj posudi pomiješajte kakao prah, zobeno brašno, kokosovo brašno, sol i sodu bikarbonu. 

- Dodajte suhe sastojke u zdjelu s mokrim sastojcima. 

- Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim lagano umiješajte komadiće čokolade. 

- Stavite u zamrzivač na 30 minuta. 

- Pomoću žlice oblikujte tijesto i napravite malo udubljenje u sredini tijesta. 

- Stavite otprilike 1/2 žličice maslaca od kikirikija u udubljenje. 

- Na vrh stavite još jednu žlicu tijesta i rukama i prstima spojite rubove tako da oblikujete tijesto u kolačić. Stavite na lim za pečenje i lagano poravnajte pritiskom na vrh kolačića. 

- Dodajte nekoliko dodatnih komadića čokolade po želji na vrh kolačića. 

- Pecite oko 15 minuta dok se kolačići ne stvrdnu po rubovima. 

- Izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohlade na rešetki. 

- Kolačiće možete čuvati u hladnjaku do pet dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije