Dodajte ovaj sastojak u kavu, probava će vam raditi bolje no ikad

12.01.2025.
u 20:33

Prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa. 

Sve veći broj istraživanja i mreža stručnjaka za zdravlje crijeva podupiru ideju da kava može koristiti probavnom traktu.

“Polifenoli u kavi mogu hraniti korisne crijevne bakterije, potičući rast i aktivnost. Oni također mogu pomoći u ograničavanju rasta “loših” bakterija, kaže Joseph Salhab, američki gastroenterolog u Davenportu.

25 – 38 kakaovih vlakana dnevno

Naglasio je da se svim tim “blagodatima” može dodati žličica kakao praha u šalicu kave. Kada je u pitanju probava, kava i kakao imaju posebne prednosti.

Odrasli bi trebali ciljati na 25 do 38 grama kakaovih vlakana dnevno, što se postiže dodavanjem žlice ili dvije kakao praha u jutarnju šalicu kave, savjetuje Krstarica.

Ipak, pripazite da kavu ne pijete na prazan želudac jer to može potaknuti lučenje želučane kiseline, a samim time i bolove u želucu. Zato prvo pojedite nešto, a zatim popijte šalicu kave, obogaćenu jednom do dvije žlice kakaa.

Vaš probavni trakt će vam biti zahvalan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije