brzo i jednostavno

Efektan i ukusan mramorni kolač s brusnicama

@emmafivestarsrecipes Pinterest
07.12.2024.
u 17:10

Jednostavan i efektan, ovaj mramorni kolač s brusnicama savršen je izbor za blagdanski stol

Na prvi pogled, ovaj mramorni kolač s brusnicama može izgledati komplicirano, ali njegova priprema zapravo je brza i jednostavna zahvaljujući pametnom prečacu – smjesi iz kutije za biskvit. Džem od brusnice daje mu sezonski karakter, a mramorni uzorak dašak blagdanskog šarma. Klasični biskvit osnova je ovog kolača. Kreiraj efektan uzorak Za postizanje upečatljive crvene boje koristi se džem od brusnica, uz nekoliko kapi crvene prehrambene boje za dodatnu intenzivnost.

A mramorni uzorak? Izgleda puno složenije nego što jest!

Sve što ti treba su nož ili štapić kako bi laganim potezima stvorio prekrasan vizualni efekt, piše miss gastro.

SASTOJCI

  • suncokretovo ulje
  • kupovna mješavina za biskvit 450 g
  • džem od brusnica 1 šalica
  • jestiva boja - crvena 0,50 žličica
  • brašno 90 g
  • šećer u prahu 1 šalica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • mlijeko 2 žlica

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 175 °C. Obloži kalup za kruh dimenzija 23 x 13 cm papirom za pečenje, ostavljajući 5 cm viška sa svake duže strane kako bi kasnije lakše izvadio kolač. Papirom obloženi kalup naulji.
  2. U velikoj zdjeli pripremi smjesu za biskvit prema uputama na pakiranju. Odvoji 250 ml (1 šalicu) smjese u srednju zdjelu pa dodaj džem od brusnice, prehrambenu boju i 6 žlica brašna. Miješaj dok ne dobiješ glatku i ujednačenu smjesu željene crvene boje.
  3. Preostaloj smjesi dodaj ostalih 6 žlica brašna i miješaj dok se ne sjedini.
  4. U pripremljeni kalup naizmjenično dodaji žlice crvene i bijele smjese, slažući ih tako da tvore uzorak šahovnice. Stražnjom stranom noža lagano povuci kroz smjese kako bi kreirao mramorni efekt. Po želji pospi površinu šećerom za ukrašavanje.
  5. Peci kolač dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, otprilike 40 minuta. Ohladi kolač 5 minuta u kalupu, zatim ga pažljivo prebaci na rešetku i ostavi da se potpuno ohladi.
  6. U zdjelici umuti šećer u prahu, ekstrakt vanilije i 1 žlicu mlijeka. Dodaj preostalo mlijeko, ½ žličice odjednom, dok ne dobiješ gustu, ali mazivu glazuru.
  7. Prelij ohlađeni kolač glazurom, koristeći nož ili lopaticu za ravnomjerno razmazivanje i postizanje efekta kapanja niz rubove. Ostavi da se glazura stvrdne 10-20 minuta prije posluživanja.
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije