analiza

Pogledajte što se u BiH pretraživalo na internetu proteklog tjedna

google
14.10.2024.
u 14:47

Prema analizi Trends.Google (besplatnog alata za usporedbu popularnih pojmova za pretraživanje) uvjerljivo najpretraživanija tema proteklog tjedna u Bosni i Hercegovini je ime Aldine Bajić. Kako je navedeno na ovom alatu radi se o najvećem porastu interesa kad je riječ o pretraživanim temama u tjedan dana. Podsjetimo, prije nekoliko dana javnost u BiH bila je ponovno zgrožena kada se na društvenim mrežama pojavila snimka na kojoj se vidi kako Adis Cigura, muž pjevačice Aldine Bajić brutalno udara suprugu. Adis je u pritvoru, a Aldina prepuštena sama sebi. Riječ je nažalost o temi iz crne kronike, a nerijetko su upravo ovakve teme  najviše pretraživane.

Na drugom mjestu je Orkan s porastom više od 3050%, te Florida na trećem mjestu s porastom više od 1150%. I ovo je razumljivo s obzirom na uragan Milton koji je poharao ovu američku saveznu državu. Na zavidnom četvrtom mjestu je UEFA Liga nacija (više od 1100%) i na petom mjestu je srbijanski tenisač Novak Đoković (više od 300%).

Kad je riječ o upitima za pretraživanje prema trends.Googleu, na prvom mjestu je Aldina Bajić i na drugom mjestu Aldina Bajić pretučena. Treći upit je hurricane Milton, četvrti u lokaliziranoj inačici uragan Milton i na petom mjestu Adis Cigura, inače muž nasilnik koji je pretukao suprugu Aldinu Bajić. Dakle vidljivo je kako su najznačajnije pretraživane teme i pojmovi u BiH na Googleu uz nasilje nad pjevačicom Aldinom Bajić i uragana Milton na Floridi bili i sportski događaji i osobe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije