omiljena brza slastica

Najkremastiji čokoladni kolač za koji vam ne trba ni pećnica

čokoladni kolač
Screenshoot
10.10.2024.
u 08:08

Kolači bez pečenja omiljene su brze slastice. Ako volite čokoladne kolače, ovaj recept s YouTube kanal Cookist Wow će vam se sigurno svidjeti jer se brzo priprema i ne treba vam pećnica.

Sastojci:

1 jaje

prstohvat soli

60 g šećera

pola žličice ekstrakta vanilije

30 g brašna

30 g gustina / kukuruznog škroba

520 ml mlijeka + malo za umakanje biskvita

60 g maslaca

350 g čokoladnog keksa

Za glazuru:

200 g mliječne čokolade

100 ml slatkog vrhnja

90 g nasjeckanih lješnjaka

Priprema:

Umutite jaje sa šećerom, prstohvatom soli i vanilijom. Dodajte brašno i gustin. Dobro promiješajte i dodajte mlijeko. Miješajte dok se ne razbiju grudice, a zatim kuhajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Dodajte maslac i dobro promiješajte da se otopi, prenosi Skuhaj.hr.

Keks koji ste malo namočili u mlijeko (ne previše da se ne raspada) složite u tepsiju pa ulijte nadjev pa red biskvita pa red folije dok se ne potroši materijal. Zadnji sloj bi trebao biti nadjev. Stavite u hladnjak dok radite glazuru. Otopite čokoladu sa slatkim vrhnjem pa dodajte nasjeckane lješnjake i promiješajte. Preko nadjeva preliti glazuru i vratiti u hladnjak da se stegne.

Način pripreme možete pogledati i u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije