Možda se pretjerano uživanje u piću i čini kao dobra ideja petkom i subotom navečer, ili pak na dočeku Nove godine, bez obzira na koji dan u tjednu pada, no dan nakon uvijek se pojavi barem jedan od ne baš omiljenih simptoma. Glavobolja i dehidriranost najgori su pokazatelji da je nastupio - zloglasni mamurluk, stanje koje tako teško podnosimo.
Kako ih rješavaju ljubitelji dobrog pića i hrane diljem svijeta, pronašli smo na Daily Mailu i odlučili vijest podijeliti s tobom. Tko zna kada može zatrebati, piše gastro.24sata.hr.
Lijekovi za mamurluk
Australci će se mamurluka najlakše riješiti tradicionalnom pitom od mesa i krem juhom od graška ili pak, nešto neobičnijim, čajem od zelenih mrava. U Estoniji se alkoholni problemi rješavaju, ni više ni manje, već umakanjem čarapa u votku dok Nijemci najviše vole ukiseljene haringe.
Kod mamurluka pomaže i maslinovo ulje, a navodno i meso s ovčje glave Islanđani su nešto rigorozniji pa se okreću mesu s ovčje glave dok Rusi, baš nasuprot mišljenju da sve rješavaju votkom, svoj mamurluk vole zaliti čašicom maslinovog ulja. Škoti se okreću Irn Bru kobasicama koje se pripremaju s istoimenim gaziranim pićem od naranče, a u Mongoliji će alkoholne probleme najbolje riješiti ukiseljeno ovčje oko u umaku od rajčice.
Iako su ideje diljem svijeta posve drugačije od naše sarme ili bureka koji liječe baš svaki životni problem, postoji puno maštovitih zamisli za bijeg iz mamurluka...