Kako si olakšati proces mršavljenja i kojim se trikovima poslužiti u tome, na temelju svojeg iskustva u priručniku #LjetoBezParea otkrila je Antonija Blaće 2021. godine. Antonija je tada uspjela skinuti 12 kilograma, a svoje savjete je odlučila podijeliti s ljudima koji se bore s prekomjernom težinom kako bi im pomogla.
-Ta se ideja dugo vrtjela po mojoj glavi. Valjda je sada sazrelo. Fokusirala sam se na to kako prehranu prilagoditi sebi, a ne obratno i kako proces mršavljenja učiniti nekako podnošljivim – objasnila nam je tada Blaće.
Sa svojim čitateljima podijelila je i neke joj omiljene i brze zdrave recepte i jedan takav podijelila je s nama. – Moj signature dish su tikvice pečene bez ulja s feta sirom i nekoliko oraha! Tikvice se prepeku na tavi, pospu s malo feta sira, oraha, krupnom soli i pokapaju žličicom maslinova ulja. Za prste polizati. Prehrana je jedan važan segment ove priče, ali i tjelovježba je važan dio, a zna to i Antonija Blaće.
– Vježbam cijeli život s manjim ili većim prekidima. Obožavam treninge snage pa, iako možda nisu idealni za brzo skidanje kilograma, ja ih volim i radim s guštom. Dva treninga tjedno trčim, dva snaga. Dižem se rano ujutro i do 8 sati sam obično već gotova s treningom i spremna za dan. To mi jako paše! Za kraj pitamo je je li sada zadovoljni svojom kilažom i izgledom ili borba i dalje traje? – A uvijek može bolje, zavisi što vam je cilj - kazala je ranije za Večernji list.
Jednom prilikom otkrila je i što misli da je najvažnije kod borbe s kilogramima. - Kontinuitet. Važnije vam je držati se programa duže neprecizno, nego kratko, a precizno. Prihvatiti da smo ljudi da ćemo ici u izlaske rođendane, da ćemo posustati, ali već prvi sljedeći odabir da nam bude bolji - puno smo napravili. Naravno najbolji su rezultati kad ste potpuno fokusirani, ali tako se ne da živjeti. Radije planirati “grijehe” na tanjuru i uglazbiti ih s ostatkom tjedna i aktivnosti. Ako uzmete tjedan dana kao svoju mjernu jedinicu, imat ćete dovoljno prostora da se opustite na svadbi i preostalih 6 dana anulirati što ste “pogrešno” unijeli. Zapravo ne samo to, imam oko 25 recepata, brzih finih i laganih. Ostalo se tiče trikova kako “preživjeti” proces, kako malo zeznuti tijelo ili iskoristiti njegove normalne procese kako biste iz svog programa izvukli maksimum. I naravno, htjela sam sve bedaste momente i krize procesa podijeliti sa svima jer nam je svima isto. Svaka čast svima, ali fit osoba koja je cijeli život fit nema pojma što se nama vrti u glavi koji smo kampanjci. Psihološki element procesa nije zanemariv - rekla je za RTL.
Za Gloriju je otkrila i kako izgleda njen jelovnik u jednom danu. - Ujutro pojedem voće ili proteinski kruh s posnim sirom, šunkom, rajčicom i rikolom. Ručam komad proteina veličine dlana, povrće i salatu, a slično i za večeru. Ponekad si priuštim pizzu, smoki i sladoled. Toga se nikad neću odreći. Ne podržavam restrikcijske dijete jer se nakon njih događa jojo efekt - kad dođeš do cilja, vrlo brzo vratiš kilograme jer se vraćaš na staro. Treba korigirati to staro. Nema potpunog izbacivanja namirnica, jedem količinu koja mi stane u dva dlana, povrća koliko želim, a u drugoj polovici dana ne unosim ugljikohidrate.