Guštaj u brzinskoj roladi od zrelih banana i Nutelle

05.08.2024.
u 17:05

Isprobaj jednostavnu, ali moćnu roladu s bananom, namazom od lješnjaka i krem sirom!

Muke po prezrelim bananama... Nitko ih ne želi jesti, meni je žao baciti, a od sladoleda ništa jer mi jer blender krepao. Upravo smo zato Pero i ja na brzinu smutili ovu roladu - i nadjenuli je jednostavnom smjesom Nutelle i krem sira.

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 2 crne banane
  • 80 g šećera
  • 100 g pirovog integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • Cimet
  • Malo začina za medenjake
  • Malo burbon vanilije
  • Prstohvat soli
 
Krema:
  • 250 g krem sira
  • 180 g Nutelle
 
Priprema:
  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Na lim stavi papir za pečenje. Možeš koristiti manji lim od onog za pećnicu ako želiš deblji biskvit.
  • Jaja tuci sa šećerom dok ne postanu blijeda, gusta i pjenasta. Dodaj zgnječenu bananu sa začinima. Postepeno dodaj brašno s praškom za pecivo i soli. Izlij na papir za pečenje, poravnaj i peci 10 minuta, odnosno 12 ako je biskvit deblji.
  • Krpu ili papir za pečenje pospi šećerom u prahu ili kakaom, biskvit odmah prebaci na taj drugi papir i odvoji onaj na kojem se pekao pa zarolaj. Ostavi da se ohladi.
  • Izmiksaj krem sir i Nutellu i premaži biskvit pa zarolaj. Ako voliš više kreme, napravi više, a po želji nareži bananu na komadiće i poslaži po kremi.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije