Kremasti desert s bananama.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 3 kašike vode
- 50 g brašna
- 15 g kakaa u prahu
- 1/2 praška za pecivo
Za punjenje:
- 300 ml mlijeka
- 35 g brašna
- 50 g šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca
Za dekoraciju:
- 4 banane
- 2 šlaga
- 250 ml mlijeka
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto umutite, dodajte vodu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom, pa lagano promiješajte.
Smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (21×35) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30 minuta..
Brašno i šećer pomiješajte s malo mlijeka i skuhajte u ostatku kipućeg mlijeka u kojem ste već rastopili čokoladu.
Kuhajte nekoliko minuta uz miješanje, a zatim gustu smjesu ohladite uz povremeno miješanje.
U hladno punjenje dodajte umućen maslac i dobro izmiješajte.
Na ohlađenu koru stavite punjenje, rasporedite banane narezane na kolutiće i premažite šlagom pripremljenim prema uputstvu s pakiranja.
Dobar tek!