POPULARNI GLUMAC

Sjećate li se Semira Gerkhana iz serije 'Cobra 11'? Evo kako danas izgleda

cobra
Doma TV
15.07.2024.
u 09:42

Kao što sam kaže, kada je preuzeo ulogu Semira, nije očekivao da će serija ni približno tako dugo trajati

Njemačka televizijska serija Cobra 11 počela je s emitiranjem 1996., a dosad je emitirano čak 28 sezona. S uspjehom se emitirala u brojnim zemljama širom svijeta, a i kod nas je stekla brojne poklonike. Tijekom svih tih godina u seriji su se promijenili brojni redatelji i glumci, jedino je Erdogan Atalay u liku Semira Gerkhana konstanta koja još ni jednom nije razočarala svoje vjerne obožavatelje. Erdogan Atalay rođen je 22. rujna 1966. godine u njemačkom gradu Hannoveru. Otac mu je bio iz Turske, a majka njemačkog porijekla. Nakon srednje škole Erdogan je dobio malu ulogu u predstavi Aladin i čarobna svjetiljka" u Nacionalnom kazalištu u Hannoveru. Očaran glumačkim pozivom, upisao je Visoku školu za glazbu i scensku umjetnost u Hamburgu.

Nakon nekoliko sporednih uloga u njemačkim serijama, 1996. godine dobio je ulogu policijskog inspektora Semira Gerkhana u tada novoj seriji Cobra 11 - specijalisti s autoputa ". Na početku je trebao glumiti mlađeg inspektora, pomoćnika glavnom liku Franku Stolteu, kojeg je u seriji glumio Johannes Brandrup. No, kako je Brandrup nakon prve sezone napustio seriju, inspektor Semir Gerkhan preuzeo je ulogu glavnog, a ostalo je povijest.

 

 

-

Foto: Christoph Soeder/DPA

 

Svjestan sam da serije ne traju vječno, a ja sam bio u situaciji da 25 godina radim ono u čemu sam stvarno uživao", izjavio je u jednom intervjuu za njemačke medije. Sama ta činjenica je prilično neuobičajena u filmskoj i televizijskoj industriji. Kao što sam kaže, kada je preuzeo ulogu Semira, nije očekivao da će serija ni približno tako dugo trajati. Njegova kći Amira i sin Maris svojeg tatu povezuju s ulogom koju igra u seriji Cobra 11 " jer je on dio serije od njihova rođenja, a kći Amiru imali smo prilike gledati u seriji kao Semirovu kćer Aydu.

Vjerojatno nije preveliko iznenađenje i da je Amirina majka i Erdoganova prva supruga, glumica Ann Pollmann također glumila u kultnoj seriji – u dvije epizode, od toga u jednoj epizodi dr. Lenu Kovacz. Nakon pet godina braka, 2009. godine par se razveo.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije