SARAJEVO

Spektakularni Bregovićev koncert “Sa so mange...”

brega
Foto: Foto: Klix.ba
21.12.2013.
u 10:46

Pred publikom su se smjenjivali brojni gosti, najveća estradna imena iz cijele regije, koji su, uz svoje, izvodili i Bregovićeve romske pjesme redom

Pred oko 10.000 gledatelja u sarajevskoj dvorani Zetra održana je spektakularna koncertna promocija Fondacije “Gorica-Goran Bregović”. Koncert pod nazivom “Sa so mange - Večer donatora” otvorio je Branko Đurić Đuro, moderator projekta, predstavivši se kao Džasmin Sejdić Finci. Na sceni su se potom pojavili Goran Bregović i Saša Lošić i novom pjesmom “Ciganski hip-hop” označili početak koncerta. Pozornica je odisala prirodnim ambijentom s prirodnom travom, drvećem i rijekom koja teče preko scene i slijeva se u jezero.

Pred publikom su se smjenjivali brojni gosti, najveća estradna imena iz cijele regije, koji su, uz svoje, izvodili i Bregovićeve romske pjesme redom: - Zlatan Stipišić Gibonni, Severina Vučković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Lepa Brena, Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Tonči Huljić, članovi benda Miligram i Haris Džinović, uz pratnju Bregovićevog orkestra. Bregović je za ovu priliku skladao i pjesmu koja se zove Made in Bosnia, a koju je pred publikom otpjevala Severina uz pratnju sastava “Kalesijski zvuci”.

Ova pjesma će ujedno biti glavna na CD-u s koncertne promocije ‘Sa So Mange Live’ koju će izdati Bregovićeva diskografska kuća Universal. Prihod od prodaje ovog CD-a, kao i od ulaznica s koncerta će biti usmjeren na račun fondacije “Gorica - Goran Bregović”, za stipendiranje učenika te studenata romske nacionalnosti, državljana Bosne i Hercegovine, koji imaju želju, ali ne i mogućnost glazbeno se obrazovati. Fondacija počinje sa radom 1. siječnja 2014. Oduševljena publika svakog je izvođača nagradila gromoglasnim pljeskom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije