GOTOVA ZA 45 MINUTA

To je to – napokon imamo recept za najbolju bezglutensku tortu od čokolade i naranče!

28.02.2023.
u 16:53

Ppularna gastroblogerica Marija Herjavić Jerkić krenula je s kulinarskim radionicama koje su popunjene do posljednjeg mjesta, a rezultat jedne od njih je i ova predivna torta koja je oduševila sve polaznike, a i nas čim smo je isprobali.

Na Marijinu profilu možete vidjeti koja je još jela pripremala na radionici, a i mi ćemo s vama podijeliti recepte. U međuvremenu uživajte u ovom prekrasnom kolaču koji se brzo i jednostavno priprema. 

Torta od čokolade i naranče

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 240 g šećera
  • 200 g čokolade od naranče 
  • 200 g maslaca 
  • 100 g mljevenih badema
  • 50 g gustina

Sastojci za premazivanje:

  • marmelada od naranče 
  • tučeno slatko vrhnje 
  •  
  • Priprema: Čokoladu i maslac otopite te pustite da se smjesa malo ohladi. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte čokoladu i maslac te bademe i gustin. Smjesu izlijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva 20 do 25 minuta. Kolač premažite marmeladom i na kraju izdašnim slojem tučenog slatkog vrhnja ili vrhnje poslužite uz kolač, kako vam drago.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije