JK Hercegovac

Danica Jurić sedma u Europi u džudu

07.07.2016.
u 09:00

Protekloga vikenda održano je Europsko prvenstvo za kadete i kadetkinje u džudu u Helsinkiju (Finska). Članica JK Hercegovac, Danica Jurić, ostvarila je dobar rezultat osvojivši sedmo mjesto u ukupnom poretku.

Na natjecanju je sudjelovalo oko 450 kadeta i kadetkinja iz 42 europske zemlje. Prvi poraz Danica je doživjela u 2. kolu od Patricije Sampaio (POR), djevojke koja se nalazi na 2. mjestu na svjetskoj rang-ljestvici. U popravnoj borbi pobjeđuje Izraelku Lanir Inbar koja je bila 7. nositeljica ovog natjecanja te jedna od favorita za medalju.

U sljedećem kolu gubi od predstavnice Španjolske Landaluce Vega i ostaje bez prilike za borbu za medalju.

- Sedmo mjesto u Europi je dobar plasman, no ipak smatram kako je na kraju konačan rezultat mogao biti i koje mjesto više. Ono čime smo zadovoljni i ja i Danica jest činjenica da se s najboljima iz Europe ravnopravno nosila, neke pobjeđivala. Svaka je borba išla do kraja te je pokazala kvalitetu. Ostaje žal za posljednjom borbom protiv predstavnice Španjolske i mislim kako je ova borba ipak trebala otići u Daničinu korist, no u presudnim trenucima je nedostajalo odlučnosti. Ovakav dobar plasman nam daje polet za daljnji rad jer smo uvidjeli kako je Danica u samom europskom vrhu među svojim vršnjakinjama.

Danica je ove godine državna prvakinja u kadetskoj konkurenciji, državna viceprvakinja u juniorskoj konkurenciji, peta na Balkanu te sedma u Europi, rekao je Daničin trener Marko Zrimšek.

Na turnir u Banjoj Luci trener Mile Brkić poveo je ekipu od 13 članova. Postignuti su više nego dobri rezultati.

- Na 2. međunarodnom humanitarnom turniru Banja Luka Open nastupilo je 13 naših natjecatelja te smo imali 17 startova. Osvojeno je 15 medalja (šest zlatnih, sedam srbrnih i dvije brončane).

Turnir je okupio više od 200 natjecatelja iz 15 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naši mlađi natjecatelji su ponovno pokazali da su najbolji u državi te osvojili pehar za najbolju ekipu u ukupnom poretku za sve uzrasne kategorije do jedanaest godina.

Osim toga još jedan pehar otišao je u Mostar, jer je naša Gabrijela Raič osvojila dva zlata i pehar za najbolju poletarku turnira, rekao je trener Brkić. Osvajači medalja u Banjoj Luci: zlata: Bruno Tomić, Ivano Đinkić, Gabrijela Raič (zlato i u starijoj kategoriji) Lana Čović-Stanić i Dragan Paol Senkić. Srebra su osvojili: David Filipović, Luka Bubalo, Ivano Đinkić (starija kategorija),Lana Čović-Stanić (starija kategorija), Nera Prce, Fabio Senkić i Katja Tomić, bronce: Tomislav Brkić i Rino Vrljić. Sada slijedi kratka stanka za članove Hercegovca, a početkom osmog mjeseca nekima već počinju pripreme za drugi dio sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije