BOĆANJE

Gruđani "samljeli" Sarajlije: 182:57 u "puntima" među rekordima lige

boćanje u BiH
Dušan Musa
28.10.2024.
u 19:33

Ni dobra igra Ante Juke nije pomogla boćarima Čapljine koji su, kao domaćin, izgubili od gostiju iz Širokog Brijega u šestom kolu Boćarskoga prvenstva BiH

Utakmicama šestog kola nastavljen je momčadski dio Boćarskog prvenstva BiH. Obilježje kolu dali su boćari Gruda koji, poput kaznene ekspedicije, melju protivnike, a najnovija "žrtva" bio je Napredak Willa, koji su Gruđani poslije Čapljine i Rastoka nadigrali s maksimalnih 22:0! Kako-tako gosti iz Sarajeva držali su se u prvoj turi u kojoj je Muamer Zupčević u disciplini pojedinac klasično pružio solidan otpor Damiru Brzici (8:13) te u trojki u kojoj je gostujuća kombinacija Osman Ganić/Damir Bajić/ Goran Skoko od domaće Stjepan Kapural/Andrija Žulj/Ljubo Tolić izgubila s 5:8.

U disciplini krug Dražen Glavaš dobio je Muharema Dizdarevića s 23:6, a uvjerljivo s 13:0 domaći par Milorad Bošnjak/Goran Jurić pobijedio je i gostujući duet Drago Dodlek/Suvad Šalaka. U "tehničkim" disciplinama Grude su dominirale u štafetnom i brzinskom te preciznom izbijanju - Dražen Glavaš pobijedio je Damira Bajića sa 17:0. U posljednjoj turi tri gostujuća para osvojila su samo tri poena pa će tako konačnih 182:57 u "puntima" biti jedan od rekorda lige. Aktualni prvak Sveti Stipan iz Gorice uvjerljivo je s 18:4 nadigrao Dračevo. Zanimljivo, gosti iz Dračeva četiri poena su osvojili u završnici utakmice, dok su dvije prve ture protekle u premoći "svetaca". Utakmicu je odlično otvorio Filip Divić pobijedivši Franju Sušića s 13:0 u disciplini pojedinac klasično, dok se u krugu Goran Boban namučio sa sve boljim Brankom Gašparom - 16:13.

U igri parova Mate Ćorluka i Frano Galić s tijesnih 9:8 nadigrali su Antonija Kraljevića i Nikicu Karamatića. "Sveci" su dobili igru trojki, a potom su izdominirali u "tehničkim" disciplinama dobivši precizno - Goran Boban, brzinsko - Mate Ćorluka i štafetno izbijanje - Ćorluka/Divić. Uglavnom, poslije prvih dviju tura aktualni prvaci su imali sigurnih 14:0 pa ih gubitak dva para u trećoj turi nije mogao oneraspoložiti. Bura je konačno pobijedila u derbiju začelja protiv Rastoka s 14:8. Posušaci su pobjede ostvarili u tzv. tehničkim disciplinama u kojima redovito gube. Tako je Darko Šunjić u brzincu uspio izgubiti od Vinka Grubišića s 11:12, štafeta Mateo Kežić/Zdravko Nižić od Mate i Vinka Grubišića s 19:22, dok je Darko Šunjić tijesno izgubio od Vlade Sentića u preciznom izbijanju - 7:8. Sentić je Šunjića pobijedio i u prvoj turi u disciplini krug (11:17), dok se Mate Grubišić "iščupao" u pojedincu protiv Frane Hercega (12:13). Sentiću se u trećoj turi revanširao Mateo Kežić, koji je dobio drugu partiju pojedinca s 12:10.

Zanimljivo, domaći su dva para protiv Posušana izgubili s poenom razlike - 7:8 i 8:9. Kad se uzme da su prvi pojedinac dobili s 12:13, precizno 7:8, a brzinsko 11:12, ispada da su svih pet neizvjesnih partija za po samo jedan poen dobili gosti, što je presedan. Na kraju utakmice domaći su imali 124, a gosti 119 "punata", no bodovi su otišli u Posušje. Velika borba vodila se u Čapljini, gdje je Široki uspio izvući bodove, 10:12. Tajna uspjeha gostiju, uz dobru igru, leži i u lošem danu Drage Medića, koji je od četiri discipline dobio samo jednu (obično je obrnuto), pojedinac klasično u trećoj turi (13:11) protiv Marija Hrkaća, dok je u krugu izgubio od razigranog Ante Solde s 15:24, u štafeti s Draganom Burićem od gostujuće kombinacije Mario Hrkać/Ante Soldo. U takvoj situaciji ni dobra igra Ante Juke Čapljincima nije pomogla. Juka je u prvom pojedincu dobio Jozu Lončara s 9:8 pa u preciznom izbijanju Marinka Mikulića s 21:6 i na koncu par u kombinaciji s Nediljkom Grbavcem.

Čapljina je loše počela, poslije prvih tura gubila je 2:6, poslije druge ture 4:10 pa joj nije pomoglo što je posljednje igre dobila sa 6:2. U borbi za prva četiri mjesta ovo je važna pobjeda Širokobriježana, a neuspjeh Čapljinaca. Rezultati šestog kola - Čapljina: Čapljina – Široki 10:12, Grude: Sv. Stipan – Dračevo 18:4, Prolog (Ljubuški): Rastok – Bura 8:14, Grude: Grude – Napredak Willa 22:0. Poredak: 1. Grude 8 (4); 2. Sv. Stipan 8 (5); 3. Široki 8 (5); 4. Čapljina 6; 5. Dračevo 5 (5); 6. Neum 4 (4); 7. Napredak Willa 5; 8. Bura 2 (5); 9. Rastok 0 (4) bodova. Ekipno prvenstvo nastavlja se početkom travnja, a slijede pojedinačna prvenstva BiH u disciplinama pojedinac, precizno, par i krug te finale Kupa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije