ŠIROKI BRIJEG

HKK Široki TT Kabeli slavi 50 godina postojanja

12.09.2024.
u 10:48

Hrvatski košarkaški klub Široki TT Kabeli ove godine slavi 50 godina postojanja, a taj veliki jubilej obilježit će svečanom večerom u četvrtak navečer te Memorijalnim turnirom i promocijom monografije "Ponos grada Širokoga".

Središnji događaj je tradicionalni Memorijalni turnir na kojem će gostovati hrvatski klubovi KK "Zadar" i KK "Split", te najuspješniji crnogorski klub KK "Budućnost", priopćili su organizatori.

Kao uvod u čitavu proslavu obljetnice danas će biti održana promocija monografije "Ponos grada Širokoga” autora Miljenka Karačića. Monografija na 432 stranice i uz otprilike još toliko fotografija prati razvoj i uspon HKK "Široki" od osnivanja 1974. godine pod imenom Mladost, preko ulaska u Republičku ligu, rata te poslijeratnom usponu do jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini.

Bogato opremljena u tvrdom uvezu s velikim brojem fotografija i još većim brojem statističkih podataka bit će definitivno poželjno svakom navijaču Širokog, ali i ljubitelju košarke, navode organizatori.  

Uvodničar na promociji bit će Ante Suton, predsjednik HKK "Široki", a riječ će imati bivši trener i igrač kluba Joke Vranković, glavni tajnik HKS-a, te splitski novinar Bernard Jurišić.

Inače, Miljenko Karačić, dugogodišnji je novinar Sportskih novosti, dopisnik HRT-a i suradnik brojnih redakcija, koji je svoj prvi tekst u SN objavio je još davne 1979. godine. Također je i dugogodišnji kroničar HKK "Široki", NK "Široki Brijeg", ali i drugih hercegovačkih klubova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije