NLB ABA League 2

Košarkaši Bosne uvjerljivo svladali Rabotnički u Skoplju

23.10.2024.
u 21:41

U okviru 3. kola NLB ABA League 2, košarkaši KK Bosna su odigrali sjajnu utakmicu u Skoplju protiv makedonskog Rabotničkog i pobijedili sa 74:99.

Već nakon prvih 20 minuta, na strani Bosne je bila prednost od 22 poena (32:54), prvenstveno zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena cijelog tima (8/10). U istom ritmu se igralo i u drugom poluvremenu. Nakon tri četvrtine, prednost Bosne bila je 30 poena. U posljednjih deset minuta, domaćini su uspjeli smanjiti razliku na +25, za konačnih 𝟕𝟒:𝟗𝟗.

Najefikasniji u timu Bosne bio je Petar Kovačević sa 19 poena. Gutić je ubacio 18 (uz sjajan šut za tri poena, 6/8). Underwood je upisao 16, Lutete 13... U ekipi Rabotničkog posebno se istakao Imran Polutak sa 27 poena i 9 skokova, a dvocifren je bio još Shoshkijk sa 13 poena i sedam asistencija.

U narednom kolu regionalne lige, koje se igra za dva tjedna, u sarajevskoj Skenderiji KK Bosna dočekuje upravo ekipu Rabotničkog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije