Stojanović:

Moramo do kraja dobiti sve utakmice da bismo sigurno bili prvaci

BiH,09.04.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Borac Photo:Stojan Lasic
16.04.2016.
u 09:00

Nogometaši Zrinjskog danas će se naći na ozbiljnom testu vrijednosti i karaktera. Još jedna prilično neugodna momčad na svom terenu dočekuje plemiće, a Radnik je zahtjevan protivnik za bilo koga u Premijer ligi BiH. Riječ je o momčadi koja je ove sezone primila svega 13 pogodaka, po čemu trenutačno ima bolju obranu i od Zrinjskog koji je do sada primio 16.

- Radnik je najugodnije iznenađenje ove sezone u Premijer ligi BiH. Radi se o čvrsto i discipliniranoj momčadi koju odlično vodi trener Slavko Petrović. Oni imaju dosta dobrih pojedinaca kao što su Hodžić i Srećković na krilnim pozicijama, Obradović u napadu. Na golu je iskusni Avdukić, tu je i mladi Beširević koji je pozvan u reprezentaciju - rezimirao je trener plemića Vinko Marinović na uobičajenoj konferenciji za medije.

Zrinjski je za ovu utakmicu znatno oslabljen. Pored izostanka kapetana Pere Stojkića, koji neće biti u kombinacijama nekoliko tjedana, nova nevolja za plemiće je i izostanak Miloša Žeravice, standardnog veznjaka početne postave. Žeravica je na zadnjem treningu zadobio potres mozga i ne može biti u kombinaciji za današnju utakmicu.

- Sigurno je kako će nam nedostajati Stojkić i Žeravica, ali u našem kadru imamo dovoljno dobrih nogometaša - kazao je Marinović te još dodao kako to što Radnik utakmicu sa Zrinjskim igra između dvije polufinalne utakmice sa Širokim Brijegom ne mora značiti kako su Mostarci u prednosti:

- Oni su u susretu sa Širokim vjerojatno dali svoj maksimum, ali neki igrači u tom susretu nisu imali pravo nastupa. Protiv Sarajeva je u prvenstvu igrao Stokić, kasnije je ušao Janković, dva igrača koja nisu imala pravo nastupa u Kupu. Stokić i Janković će sigurno nastupiti protiv nas, a kolega Petrović će vjerojatno s nekoliko novih igrača dodatno osvježiti momčad. Bez obzira na kvalitetu Radnika, mi vjerujemo u pobjedu i ostanak na vrhu.

Širina igračkog kadra

Kapetana Stojkića bi na lijevom boku trebao zamijeniti Danijel Stojanović, dok bi u igru umjesto Žeravice trebao uletjeti Tomislav Tomić. Velika sreća za Zrinjski je upravo ta širina igračkog kadra, redom igrača koji bi možda u nekim drugim klubovima bili nezamjenjivi u početnoj postavi.

- Šest kola je do kraja i mi idemo utakmicu po utakmicu. Svaki slijedeći susret je najvažniji ako želimo osvojiti naslov, a svi to jako želimo. Radnik je dobra i iskusna momčad, ali ako ponovimo izdanja iz prethodnih utakmica, uspjeh neće izostati. Pritisak je prisutan, ali nama u Bijeljini igra samo pobjeda. Ako želimo osvojiti naslov prvaka, moramo pobijediti sve utakmice do kraja sezone - kazao je Danijel Stojanović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije