Orašje: Izbor najboljih u sportu za 2023. godinu

Najbolji sportaši Anto Oršolić i Ivana Mikić

storyeditor/2024-06-09/orasje02_nak_bih_090624.jpg
10.06.2024.
u 16:48

Najbolja ekipa je Taekwondo klub Orašje iz kojeg je kao najbolji mladi sportaš proglašen Harun Mahmutspahić i najbolja mlada sportašica Nives Stanić

U organizaciji Sportskog saveza Grada Orašja održan je izbor najboljih u sportu za 2023. godinu. Nagrade su dodijeljene u pet glavnih i osam posebnih kategorija, piše Večernji list BiH.

Za najboljeg sportaša proglašen je odbojkaš Anto Oršolić iz Tolise, član Odbojkaškog kluba Napredak Odžak, najbolja sportašica je šahistica i članica Akademije šampiona Doboj Istok Ivana Mikić iz Vidovica. Najbolja ekipa je Taekwondo klub Orašje iz kojeg je kao najbolji mladi sportaš proglašen Harun Mahmutspahić i najbolja mlada sportašica Nives Stanić.

Priznanja im je uručio predsjednik Sportskog saveza Ilija Dominković.

Zadovoljni priznanjima

- Za mene osobno, ali i svakog sportaša ovo je veliko priznanje koje ostaje zabilježeno u povijesti sporta. Mi smo mala sredina i lijepo je da se ističu oni koji znače nešto u sportu. Hvala obitelji koja me podržava u svemu jer bude tu i lijepih i manje lijepih trenutaka, ali oni su uvijek uz mene i najveća su mi životna nagrada, a, naravno, i ovakvo priznanje je poticajno za daljnji rad - kazao nam je Oršolić. Zadovoljan je priznanjem i trener Taekwondo kluba Orašje Marko Stanić jer, kaže, to je potvrda njihova rada tijekom cijele godine.

- Ponosan sam na naše najmlađe sportaše Nives i Haruna te i moje priznanje za sportskog djelatnika - trenera. Sve to pokazatelj je našega rada - ističe Stanić.

Najbolja sportašica Ivana Mikić članica je OŠK Akademija šampiona iz Doboj Istoka. Osvojila je prvo mjesto na 19. Kadetskom i juniorkom prvenstvu ŠS Federacije BiH u Tešnju i naslov juniorske prvakinje Bosne i Hercegovine, sudjelovala na Svjetskom prvenstvu za juniorke u Meksiku.

Na Prvenstvu Europe u ubrzanom šahu osvojila je drugo mjesto u konkurenciji juniorki, a s ekipom Ekonomskog fakulteta osvojila je prvo mjesto na Šahovskom prvenstvu Sveučilišta Zagreb. Priznanje je ovoga puta primila mama jer Ivana je baš tog dana imala ispit.

Dodijeljena su i specijalna priznanja za doprinos razvoju sporta i tjelesne kulture u prošloj godini. Ona su dodijeljena Osnovnoj školi "Orašje" i Školskom centru fra Martina Nedića Orašje jer su u sportskim natjecanjima u Posavskoj županiji u ukupnom plasmanu osvojile prvo mjesto.

Priznanje je posmrtno dodijeljeno Draganu Anđeliću iz Donje Mahale. Marko Stanić iz Orašja, predsjednik i trener Taekwondo kluba, utemeljitelj je tog vrijednog sportskog kolektiva koji je samo u prošloj godini sudjelovao u devetnaest natjecanja te osvojio trinaest pehara i 186 medalja.

Priznanje je uručeno i Ilji Dominkoviću, sportskom djelatniku i publicistu, koji više od 40 godina radi na promociji uspjeha oraških sportaša.

Specijalna priznanja

Specijalno priznanje dobio je i Ivan Filipović iz Donje Mahale kao predsjednik NK Dinamo. U prvenstvu 2. NL Federacije BiH - skupina Sjever u sezoni 2022./2023. s klubom je osvojio vrlo dobro šesto mjesto, dok su jesenski dio sezone završili na liderskoj poziciji.

Pobjednici su i Kupa Nogometnog saveza Posavske županije i sudionici završnice Kupa Federacije BiH. Mehmed Memišević dobitnik je specijalnog priznanja kao trener s kojim popularne oraške žokice postižu iznimne uspjehe. U prošloj su godini jesenski dio prvenstva Superlige Federacije BiH - skupina Sjever završili na prvom mjestu s maksimalnim brojem bodova.

Memišević je uspješni izbornik ženske kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na lokalnoj razini pokretač Škole plivanja kroz koju je samo u prošloj godini prošlo nekoliko stotina mališana.

Specijalno priznanje uručeno je i šahistu svjetskoga glasa Vjekoslavu Živkoviću koji je sa Šahovskim klubom Orašje osvojio prvo mjesto u Prvoj šahovskoj ligi ŠS Herceg Bosne u Neumu te omogućio članovima da poluče iznimne rezultate na natjecanjima u mladim kategorijama na prvenstvima i turnirima.

Svečanost je, nažalost, u radnom dijelu održavanja skupštine imala i tamnu stranu, možda onu koja baš i nije bila za uši mladih i uspješnih sportaša okrunjenih tolikim pobjedama na najvišoj, čak europskoj i svjetskoj razini.

Naglašeni su poznati problemi koji muče uspješne sportaše, kolektive, pa i Savez vezano uz osiguranje financijskih sredstava kojima bi se pratili veliki uspjesi sportaša i sportskih kolektiva u jednoj maloj sredini. Nedostaje edukacije i organizacije, naglašeno je tijekom skupštine te je dogovoreno kako bi o svemu trebalo razgovarati u Gradskoj upravi kako bi se utvrdila strategija razvoja sporta Grada Orašja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije