Sveučilište u Mostaru

Obilježen Dan digitalne forenzike na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike SUM-a

04.07.2024.
u 21:25

Dan digitalne forenzike na FSRE izazvao je veliku pozornost većeg broja zainteresiranih institucija kojima su potrebna znanja digitalne forenzike za rješavanje problema u zaštiti svojih informacijskih sustava i borbi protiv cyber kriminala

Dan digitalne forenzike obilježen je u četvrtak na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Sveučilišta u Mostaru u suradnji s tvrtkom INsig2, globalnim liderom u području digitalne forenzike.

Fakultet je tim povodom bio središte okupljanja više od 90 sudionika iz Bosne i Hercegovine te iz susjedne Hrvatske, a koji su specijalizirani za borbu protiv cyber kriminala pa je tako profesionalcima iz područja digitalne forenzike pružena izvrsna prilika za proširivanje znanja i upoznavanje s najnovijim trendovima i tehnologijama iz struke, priopćili su organizatori.

Kako su naveli, Dan digitalne forenzike na FSRE izazvao je veliku pozornost većeg broja zainteresiranih institucija kojima su potrebna znanja digitalne forenzike za rješavanje problema u zaštiti svojih informacijskih sustava i borbi protiv cyber kriminala, a voditelj sektora digitalne forenzike Krešimir Hausknecht iz kompanije INsig2 održao je značajno predavanje što je potaklo sudionike na zanimljive i važne diskusije.

Svi sudionici su dobili i certifikate za sudjelovanje na ovom događaju.

Osim voditelja i incijatora ovog projekta, prodekana za digitalizaciju i inovacije doc. dr. sc. Ivana Markića, nazočne su pozdravili i izv. prof. dr. sc. Davorka  Šaravanja, dekanica Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike, ministar MUP-a ZHŽ - Mladen Bebek, Ivanka Zadro, operativna direktorica INsig2 te Sanja Ćatibović predstavnica Odjela za sigurnosnu suradnju Misije OSCE-a u BiH, član i osnivač Međunarodne neformalne koordinacijske grupe stručnjaka, odnosno OESS-ove misije za IKT i cyber sigurnost u BiH (National Programme Officer Focal Point for Cybersecurity)  u pratnji Ioannis Piliouris, šefa Misije OESS-a.

Uprava Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike odlučno nastoji preuzeti društvenu odgovornost i pomoći u prijenosu znanja u ovom brzorastućem polju. Time Fakultet želi osnažiti zajednicu i dati svoj doprinos u borbi protiv cyber kriminala kroz obrazovanje i suradnju s vodećim stručnjacima, poručili su s obilježavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije