Jedini iz BiH

Veterani Napretka iz Odžaka na svjetskom odbojkaškom natjecanju u Španjolskoj među 750 entuzijasta iz 33 zemlje

Odbojkaši u Španjolskoj
Nada Koturić
19.10.2024.
u 15:25

OK Napredak - Veterani Odžak pobijedio je ekipe iz Slovačke, Italije i Norveške, dok je izgubio od ekipa iz Zagreba i Njemačke, koje su na kraju osvojile prvo i drugo mjesto

Posavski odbojkaški veterani ili, točnije rečeno, Odbojkaški klub Napredak - Veterani Odžak, prva su ekipa iz Bosne i Hercegovine koja se natjecala na prestižnom svjetskom natjecanju u dvoranskoj veteranskoj odbojci održanom u Španjolskoj, piše Večernji list BiH. IVVA Tour Spain 2024. u muškoj konkurenciji namijenjen je bivšim profesionalnim odbojkašima i ljubiteljima odbojke kojima je taj sport strast. "Dob nije ograničenje" osnovna je ideja ovoga svjetskog okupljanja veterana odbojke. Sportski događaj namijenjen je ljubiteljima i amaterima odbojke, kao i bivšim profesionalcima.

Alcúdia, smještena u Balearima, inače glavno turističko središte na sjeveru najvećeg španjolskog otoka Mallorce na istočnoj obali, odnosno veliko ljetovalište popularno među turistima, ugostila je 750 odbojkaških entuzijasta iz 33 zemlje svijeta. Odbojkaši su pokazali kako dobna granica nije prepreka za odlične rezultate jer su se nadmetali u kategoriji od 56 do 65 godina. Posavski su odbojkaši iz Odžaka ostvarili uspjeh za isticanje zauzevši peto mjesto u konkurenciji od 16 ekipa. Na put nisu išli samo odbojkaši već i njihova potpora navijača, ukupno 26 članova, od kojih je 12 igrača.

OK Napredak - Veterani Odžak, kao jedini iz BiH na ovom natjecanju, pobijedio je ekipe iz Slovačke, Italije i Norveške, dok je izgubio od ekipa iz Zagreba i Njemačke, koje su na kraju osvojile prvo i drugo mjesto. Ekipa OK Napredak - Veterani Odžak ostvarila je pobjede u susretima protiv VK KDS - Šport Košice (SVK) – 2:1, Italije 2:0; Norveške 2:1, dok je u susretima protiv zagrebačkih i njemačkih veterana poražena s rezultatima 1:2 i 0:2.

- Glavni cilj IVVA je omogućiti odbojkaškim veteranima iz cijeloga svijeta da testiramo svoje vještine na međunarodnoj razini. Dvije su komponente turnira, dvoranski odbojkaški turnir u kojem smo se mi nadmetali i odbojka na pijesku. Dvoranski odbojkaški turnir IVVA - International Veteran Volleyball Association održan je u luci Alcúdia na sunčanoj Mallorci. Šesti put organizator je ovoga turnira. Mallorca nije samo odlično mjesto za sport već i fantastično odredište za odmor. Bilo je to prekrasno iskustvo puno druženja, ali i odlične odbojke. Mislim da smo osvjetlali obraz odbojkaša Posavine - kazao nam je jedan od odbojkaša Ivo Lubina.

IVVA i lokalni odbojkaški klub CVA organizirali su i odbojkaški turnir na pijesku. Događaj je također održavan u Alcúdiji, u zoni Ciudad Blanca, gdje je natjecateljima bilo na raspolaganju 20 terena za odbojku na pijesku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije