KAOS NA TERENU

VIDEO Procurile snimke sudaca: 'Modriću, odmah ulazi! Zamisli da ga ovo pogodi u glavu'

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
01.10.2024.
u 16:33

Najveća žrtva je bio golman Reala Thibaut Courtouis koji je svojevremeno branio za Atletico i skupio 154 nastupa. Navijači su ga vrijeđali od samog početka utakmice, a nakon Militaovog gola situacija je dodatno eskalirala

Nemile scene dogodile su se na nedjeljnom gradskom derbiju La lige između Atletica i Reala koji je završio 1-1. Eder Militao zabio je u 65. minuti za vodstvo Reala, da bi u petoj minuti sudačke nadoknade izjednačio Angel Correa.

Najveća žrtva je bio golman Reala Thibaut Courtouis (32) koji je svojevremeno branio za Atletico i skupio 154 nastupa. Atleticovi navijači su ga vrijeđali od samog početka utakmice, a nakon Militaovog gola situacija je dodatno eskalirala. Courtois im je gestikulirao "Još, još", pa su ga počeli gađati raznim predmetima, čak je i vrećica sa sendvičem poletjela prema njemu, a navodno ga je jedan od navijača i pogodio upaljačem.

Sudac je u 69. minuti prekinuo utakmicu, a trener Atletica Diego Simeone i još nekoliko igrača otišlo je prema tribini smirit situaciju. Uspjeli su, utakmica se nastavila, a Atletico se vratio. Naknadno je u javnost isplivao audiozapis komunikacije suca s trenerima i nekima od igrača koja je krenula i prije nego je sudac prekinuo utakmicu. Video pogledajte OVDJE. Na početku je Courtois krenuo prema pomoćnom sucu koji je viknuo glavnom: 

"Mateo, golman mi prilazi. Prilazi mi golman, Courtois. Nosi dva upaljača."

Glavni sudac: "Pošalji to delegatu. Molim te, kaži mu da preko razglasa traži prestanak bacanja upaljača."

No, vrlo brzo su navijači nastavili s gađanjem Courtoisa koji je bio primoran reći glavom sucu: "Ne mogu ovako igrati."

Glavni sudac Courtoisu: "Ne možeš igrati? Okej." 

Glavni sudac igračima obje momčadi i Simeoneu: "Ulazimo u tunel, idemo! Diego, prekidamo utakmicu na deset minuta zbog bacanja predmeta u teren, okej? Svi idemo unutra, a onda ćemo se vratiti, okej?"

Pomoćni sudac Modriću: "Idemo, uđi unutra. Vratit ćemo se za deset minuta. Da, deset minuta, Modriću, to je protokol. Protokol za bacanje predmeta u teren. Zamisli da ga pogodi u glavu."

Glavni sudac Ancelottiju: "Carlo, idemo unutra na deset minuta. Vratit ćemo se ako se situacija smiri."  

Glavni sudac Militau: "Pričaj s trenerom, njemu sam sve objasnio. Objasnio sam treneru, objasnio sam treneru. Trener će objasniti tebi." 

Glavni sudac Modriću: "Luka! Luka, ulazi odmah, sad! Moramo ući. Pratim protokol i ja sam, pa morate svi."

Glavni sudac De Paulu: "Skupio sam tri upaljača odjednom." 

Nakon utakmice se i Real Madrid TV oštro obrušio na navijače Atletica: "Ultrasi Atletica su mentalno prljavi i frustrirani. Nevjerojatno je da se tim ljudima, njihovom zlu i mržnji, dopušta boravak na stadionu. Kritiziraju igrače Atletica jer su nakon utakmice otišli zahvaliti takvim navijačima: To je bila tužna scena i nikako ne pomaže zaustavljanju ove bagre na stadionu Atletica. Nevjerojatno je da im se dopušta ulazak na stadion i boravak tamo dok nose maske preko cijelog lica. Svaki put kada Real igra, događaju se stvari zbog kojih La Liga svakog dana postaje sve nepodnošljivija. Jedini način da se iskorijeni ovo ponašanje i nasilje na tribinama je poduzimanje drastičnih mjera."

Inače, Courtois s Atleticovim navijačima ratuje već deset godina, praktički od odlaska iz kluba. Belgijanac zapravo nikad nije bio igrač Atletica već je tri godine proveo na posudbi iz Chelseaja, ali se proslavio te su se navijači Atletica nadali da će i potpisat ugovor s madridskim klubom, što se ipak nije dogodilo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije