London

Buckinghamska palača otvara za posjetitelje sobu s poznatim balkonom

Buckinghamska palača
Unsplash
13.07.2024.
u 11:18

Posjetitelji Buckinghamske palače u Londonu ovog će ljeta moći stajati iza poznatog balkona na kojemu britanska kraljevska obitelj često pozira.

Palača prvi put za javnost otvara Istočno krilo zgrade u kojemu se nalazi kultni balkon, ali posjetitelji ipak neće smjeti stajati na balkonu.

"Ova soba bila je dio izdanja Istočnog krila, koje su napravili kraljica Viktorija i princ Albert. A princ Albert je bio taj koji je predložio balkon", rekla je Nicola Turner Inman, kustosica Dekorativne umjetnosti pri Royal Collection Trust.

Osim razgledavanja soba u Istočnom krilu, koje se često koriste za prijeme i sastanke, kao i za trenutke na balkonu, ulaznice od 75 funti uključuju pristup Svečanim sobama.

Ljetno otvorenje Svečanih soba i prostorija Istočnog krila je od 11. srpnja do 29. rujna. Jeftinije ulaznice dostupne su samo za Svečane dvorane, ali svi koji žele vidjeti novootvoreno krilo morat će pričekati do iduće godine jer su te ulaznice za ovu sezonu već rasprodane.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?