po bivšem talijanskom premijeru

Glavna zračna luka u Milanu dobit će novo ime po Silviju Berlusconiju

05.07.2024.
u 20:08

Glavna zračna luka u Milanu bit će preimenovan i zvat će se po bivšem talijanskom premijeru i poslovnom tajkunu Silviju Berlusconiju, izjavio je u petak ministar prometa Matteo Salvini.

Berlusconi, koji je umro prošle godine u 86. godini, predvodio je četiri vlade na čelu svoje stranke desnog centra Forza Italia i bio je jedna od najrazličitijih ličnosti u Italiji modernog vremena.

Govoreći na konferenciji u južnoj Italiji, Salvini je rekao kako je uprava civilnog zrakoplovstva odobrila zahtjev regije Lombardija oko Milana da se zračna luka Malpensa preimenuje u čast Berlusconija, koji je podrijetlom iz financijske prijestolnice zemlje.

- S obzirom na to da konačna odluka ostaje na ministru prometa, stvarno mislim da će se to nastaviti - rekao je Salvini, lider desničarske stranke Liga i dugogodišnji Berlusconijev saveznik.

- U znak sećanja na mog prijatelja Silvija, velikog biznismena, velikog građanina Milana i velikog Italijana - kasnije je Salvini objavio na platformi društvenih mreža X iznad fotografije Berlusconija i zračne luke Malpensa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije