normalizacija ili?

Iran će nastaviti s letovima nakon izraelskih zračnih napada, SAD ih pozvao da ne uzvraćaju

26.10.2024.
u 07:33

Prije nekog vremena, IDF je završio precizne i ciljane napade na vojne ciljeve u Iranu

Iran će nastaviti s letovima nakon izraelskih zračnih napada, priopćila je agencija France-Presse. SAD je pozvao Iran da ne uzvraća udarac na najnovije izraelske udare protiv njega. - Ako Iran još jednom odluči odgovoriti, mi ćemo biti spremni i opet će biti posljedica za Iran - stoji u izjavi visokih dužnosnika američke administracije. Dodaje se kako SAD ne želi da se to dogodi. - Ovo bi trebao biti kraj ove izravne razmjene vatre između Izraela i Irana - stoji u priopćenju, dodajući da je Washington spreman "predvoditi napore da se osigura kraj rata u Libanonu" i pokušati postići prekid vatre u Gaze, zajedno s povratkom taoca otetih iz Izraela.

Visoki dužnosnik Bidenove administracije razgovarao je s novinarima nakon izraelskog osvetničkog napada na Iran.Američki predsjednik Joe Biden je proteklih tjedana poticao izraelsku vladu da provede ciljani i proporcionalni odgovor na iranski napad od prije mjesec dana, i čini se da se to tijekom noći i dogodilo. Američki dužnosnik je dalje rekao kako vlada ima i izravne i neizravne kanale komunikacije s Teheranom, preko kojih su priopćena stajališta američke vlade. Podsjećamo, izraelska vojska je tijekom noći potvrdila kako je napad na Iran završen.

- Prije kratkog vremena, IDF je završio precizne i ciljane napade na vojne ciljeve u nizu područja u Iranu. Naši zrakoplovi su se sigurno vratili kući. Napad je izveden kao odgovor na napade iranskog režima na Izrael i njegove građane posljednjih mjeseci. Odmazda je završena i misija je ispunjena - priopćeno je. Američki i izraelski dužnosnici izjavili su za Axios da su izvedena ukupno tri vala napada. Prvi val bio je usmjeren na iranske sisteme protivzračne odbrane. Drugi i treći val ciljali su baze s raketama i bespilotnim letjelicama, kao i fabrike oružja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije