Kremlj upozorava: Raspored američkih raketa u Europi prijeti sigurnosti, povijest će se ponoviti

peskov
13.07.2024.
u 20:15

Europske zemlje izložile bi se riziku kad bi prihvatile da se ondje rasporede američki projektili dugog dometa, rekao je u video snimci objavljenoj u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Na pitanje novinara ruske državne televizije Pavela Zarubina o mogućnosti da Sjedinjene Države rasporede hipersonične projektile u Europi, Peskov je odgovorio: "Imamo dovoljno potencijala da odvratimo te projektile, no glavni gradovi ovih europskih država potencijalne su žrtve."

Peskov je kazao i da su za vrijeme hladnog rata američke rakete smještene u Europi bile usmjerene prema Rusiji, a ruske rakete su u isto vrijeme bile usmjerene prema Europi, zbog čega su zemlje Starog kontinenta bile glavne mete svakoga potencijalnog sukoba. "Europa se sada raspada po šavovima. Ovo nije najbolje vrijeme za Europu i stoga, na ovaj ili onaj način, povijest će se ponoviti", kazao je Peskov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?