JOŠ UVIJEK U BIJEGU

Lovac ubojica sa sobom nosi 'listu smrti', policija objavila njegovu fotografiju, traži pomoć građana, na meti i drugi lovci

Foto: REUTERS
28.10.2024.
u 16:52

Ono što je glasnogovornica Handlbauer navela je da je za ubojstva osumnjičen 56-godišnji Roland Drexler, koji vozi osobni automobil srebrne boje Caddy, registarskih oznaka RO - 231 EL i da je naoružan i opasan. I da je počinitelj zločina još uvijek u bijegu. Policija i specijalci COBRE traže ga, između ostalog, i helikopterima i blindiranim oklopnim vozilima. Objavljena je i njegova fotografija.

Glasnogovornica Pokrajinske policije Gornje Austrije Ulrike Handlbauer potvrdila je u poslijepodnevnom dnevniku austrijske televizije ORF da su u ponedjeljak u ovoj austrijskoj pokrajini ubijena dva muškarca: Franz Hofer (64), načelnik općine Kirchberg ob der Donau  (kotar Rohrbach) u Mühlviertelu, te voditelj sekcije lovaca, čije ime nije navela.

Ono što je glasnogovornica Handlbauer navela je da je za ubojstva osumnjičen 56-godišnji Roland Drexler, koji vozi osobni automobil srebrne boje Caddy, registarskih oznaka RO - 231 EL i da je naoružan i opasan. I da je počinitelj zločina još uvijek u bijegu. Policija i specijalci COBRE traže ga, između ostalog, i helikopterima i blindiranim oklopnim vozilima. Objavljena je i njegova fotografija.

- Policija moli građane da ako vide navedenu osobu i automobil, nemojte ju sami kontaktirati nego odmah nazovite policiju - istaknula je Handlbauer. Kruženje glasina i pisanje nekih austrijskih medija o trećoj žrtvi pomahnitalog lovca, glasnogovornica Pokrajinske policije Gornje Austrije nije potvrdila. Danas ujutro je prvo pronađeno tijelo načelnika općine Kirchberg ob Donau Franza Hofera u susjednoj općini Altenfelden na livadi 500 metara udaljene od lokalne ceste, a drugog muškarca, koji je navodno bio voditelj lovaca u tom kraju, nekoliko kilometara udaljeno od prvog mjesta zločina.

Povod ubojstvima, kako navodi dnevni list “Heute” su dugogodišnje svađe oko lovačkih prekršaja. Za jedan od njih navodno je osumnjičeni 56-godišnjak, nedavno bio prijavljen. “Kap, koja je prelila čašu”, dodaje list. List također ističe kako je lovac osumnjičen za ubojstvo bio već prije zapažen “kao izrazito agresivan”. Ili kako je jedan njegov poznanik rekao za “Heute”: "Ima kratak fitilj!”.

“Heute” također piše kako je nekoliko osoba bliskih osumnjičenom ubojici moralo biti stavljeno pod posebnu policijsku zaštitu. Ali ne samo one nego i neki od lovaca iz okruga Rohrbach te službenici u okružnom lovačkom stožeru. Iz svega iznesenog, na meti ubojice, koji ima dozvolu za nošenje oružja, i naoružan je oružjem duge cijevi i pištoljem, su očito lovci. I to oni koji su mu se zamjerili, pa “Heute” piše da lovac ubojica “sa sobom nosi listu smrti”.

Dnevni list “Kronen Zeitung” na svom portalu piše da je načelnik općine Kirchberg ob Donau Hofer, danas ujutro bio na putu iz Kirchberga u Fraunschlag, te da je vozio pokraj kuće 56-godišnjaka, osumnjičenog za ubojstvo. Kada ga je on uočio, slijedio ga je, nakon čega je došlo, kako piše, “do konfrontacije”. Načelnik općine se je navodno pokušao spasiti od pomahnitalog lovca bijegom u obližnju livadu, gdje ga je, nažalost, sustigao smrtonosni pogodak.

Intenzivna potraga za počiniteljem zlodjela i dalje se nastavlja, javlja ORF. U nastavku ističe kako su članovi austrijske Narodne stranke (ÖVP), na čijem je čelu kancelar Karl Nehammer “u šoku”. Posebno članovi Pokrajinske podružnice ÖVP-a Gornje Austrije sa sjedištem u Linzu, kao i zemaljski poglavar Gornje Austrije, narodnjak Thomas Stelzer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije