NOVA ODLUKA

Njemačka ukida karantenu za putnike iz zemalja EU-a i Velike Britanije

15.05.2020.
u 16:13

Iz njemačkog Ministarstva unutarnjih poslova je priopćeno da je ukinut četrnaestodnevna karantena za putnike koji dolaze iz zemalja članica Europske unije (EU), koji je uveden u okviru mjera sprečavanja širenja koronavirusa.
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Björn Grünewäldern je na pres-konferenciji izjavio da odluka o ukidanju karantena stupa na snagu od sutra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Grünewäldern je istaknuo da će na kopnenim granicama biti ublažene mjere te da će i vlasti saveznih država poduzeti neke nove korake u skladu sa ovom odlukom.

On je kazao da putnici koji budu u Njemačku doputovali iz zemalja EU-a, zemalja Schengena i Velike Britanije neće biti prinuđeni na četrnaestodnevnu karantenu, međutim, ukoliko bude došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u zemljama iz kojih dolaze, bit će im savjetovano da se samoizoliraju.

Rekao je da su moguće razlike u detaljima kada je riječ o primjeni ove odluke u saveznim državama te istakao da mjera karantena još uvijek važi za putnike koji dolaze iz drugih zemalja.

Glasnogovornik njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Christofer Burger je izjavio da će ministar Heiko Maas u ponedjeljak razgovarati sa kolegama iz zemalja EU o ograničenju putovanja.

Burger je dodao da će sastanak biti održan putem videolinka, te da će prisustvovati ministri zemalja u koje Nijemci najviše putuju.

Vlasti saveznih država Sjeverna Rajna-Vestfalija i Porajnje-Falačka su, bez čekanja odluke Ministarstva unutarnjih poslova Njemačke, od danas ukinuli karantin za putnike koji doputuju iz europskih zemalja, zemalja Schengena i Velike Britanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?