u siječnju 2025.

Papa Franjo objavit će memoare pod nazivom "Nada"

papa Franjo
VATICAN MEDIA/REUTERS
16.10.2024.
u 21:48

Papa je radio na svojoj autobiografiji šest godina, a nova knjiga bit će objavljena u više od 80 zemalja

Papa Franjo planira u siječnju 2025. objaviti memoare pod nazivom "Nada", objavila je u srijedu talijanska izdavačka kuća koja će objaviti knjigu. Knjiga je po prvim planovima trebala biti objavljena nakon njegove smrti, ali će sada biti objavljena u povodu katoličke jubilarne godine 2025. Papa je radio na svojoj autobiografiji šest godina. 

"Knjiga o mojem životu priča je o putovanju nade, putovanju koje ne mogu odvojiti od putovanja moje obitelji, mojeg naroda, svog Božjeg naroda. Na svakoj stranici, u svakom poglavlju, to je također knjiga o onima koji su putovali sa mnom, onima koji su bili prije, onima koji će doći poslije", rekao je.

Papa Franjo je već pripremio nekoliko knjiga o svojem pontifikatu, uključujući autobiografiju pod nazivom "Život. Moja priča kroz povijest", koja je objavljena 2023.

Nova knjiga bit će objavljena u više od 80 zemalja. Talijanska izdavačka kuća Mondadori koordinira objavu knjige u svijetu.

Jubilarna godina u katolicizmu obilježava se uobičajeno svakih 25 godina, a sljedeća počinje 24. prosinca 2024.  i trajat će do 6. siječnja 2026.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije