VATIKAN

Papa Franjo: Izražavam svoju blizinu stanovništvu Bosne i Hercegovine

papa Franjo
GUGLIELMO MANGIAPANE/REUTERS
07.10.2024.
u 16:44

“Neka Gospodin primi u svoj zagrljaj umrle, utješi njihove obitelji i bude potpora i pomoć tim zajednicama”, rekao je Papa

Papa Franjo izrazio je sućut i iskazao blizinu stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenom katastrofalnim poplavama. - Izražavam svoju blizinu stanovništvu Bosne i Hercegovine pogođenom poplavama. Neka Gospodin primi u svoj zagrljaj umrle, utješi njihove obitelji i bude potpora i pomoć tim zajednicama - rekao je Papa u svom obraćanju nakon molitve Angelusa s vjernicima okupljenima na Trgu svetog Petra u Vatikanu. Papa Franjo izrazio je podršku Bosni i Hercegovini u više navrata i prije, posebno tijekom susreta s njezinim predstavnicima, a ovaj put to je učinio i pred brojnim vjernicima u Vatikanu.

Njegova poruka često se odnosila na poticanje međusobnog dijaloga, suradnje i pomirenja među narodima u BiH. Papa Franjo također je ukazao na važnost očuvanja mira i pozvao međunarodnu zajednicu na solidarnost s Bosnom i Hercegovinom, posebno tijekom teških trenutaka poput prirodnih katastrofa, a tako je bilo i 2014. godine, a i danas, deset godina poslije. Sveti Otac ranije je naglasio da je Katolička crkva spremna pomoći i podržavati sve napore koji vode k pomirenju i očuvanju stabilnosti u zemlji, ohrabrujući vjerske vođe da budu pokretači tih promjena i da budu solidarni jedni s drugima. Papa je također izrazio svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini kroz pozive na mir i izgradnju bolje budućnosti za sve njezine stanovnike.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije