ŽESTOK GOVOR

Putin o "izdajicama": Narod će ih ispljunuti poput muhe koja je slučajno uletjela u usta

Vladimir Putin
SPUTNIK/REUTERS
16.03.2022.
u 21:14

Rat u Ukrajini je nazvao dijelom egzistencijalnog sukoba s Sjedinjenim Državama, a mnogi kritičari smatraju kako je sve to priprema za još žešćim rješavanjem svojim protivnika u domovini

Ruski predsjednik Vladimir Putin u svojem govoru ministrima svoje Vlade, koji je prenosila državna televizija, okomio se na svoje sunarodnjake koji su prozapadnjački nastrojeni nazivajući ih "gadovima i izdajicama" koji trebaju biti uklonjeni iz društva. 

Rat u Ukrajini je nazvao dijelom egzistencijalnog sukoba s Sjedinjenim Državama, a mnogi kritičari smatraju kako je sve to priprema za još žešćim rješavanjem svojim protivnika u domovini i još agresivnijim pristupom na međunarodnoj sceni, navodi New York Times. 

- Ruski ljudi će uvijek uspjeti razlikovati prave patriote od gadova i izdajnika i ispljuniti ih poput muhe koja im je slučajno uletjela u usta. Uvjeren sam da takvo prirodno i nužno samopročišćavanje će samo učvrstiti našu zemlju, našu solidarnost, koheziju i spremnost da odgovorimo na sve izazove - kazao je.

U svom najeksplicitnijem priznanju štete koju su nanijele zapadne sankcije, rekao je da će inflacija i nezaposlenost rasti, ali je obećao potporu obiteljima s djecom. 

U gospodarstvu će biti potrebne strukturne promjene, rekao je Putin. 

Držati Rusiju pod kontrolom bila je dugoročna politika Zapada, a njegove ekonomske sankcije protiv Rusije bile su kratkovidne. Putin je optužio zapadne zemlje da se upuštaju u informativnu kampanju bez presedana protiv Rusije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije