Inicijativa

U Beču otvorena izložba hrvatskih umjetnika

izlozba
Snjezana Herek
28.07.2012.
u 11:13

Izložbu je otvorila savjetnica za kulturu u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču Ivana Karanušić, u nazočnosti brojnih ljubitelja likovne umjetnosti, uglavnom Austrijanaca.

U sklopu međunarodnog izložbenog projekta „Dijalog“ u bečkom umjetničkom ateljeu El-Kordy predstavljeni su u petak navečer radovi osmero hrvatskih likovnih umjetnika, od grafika u tehnici dubokog tiska i monotipija grafika i crteža preko akvarela, akrila i ulja na platnu do uradaka od drva i željeza.
Na izložbi sudjeluju Zvonko i Karolina Čulina, Ankica i Ante Karačić, Maja Novaković, Milan Šabić, Sanja Šajatović i Ana Sladetić.

Otvorila ju je savjetnica za kulturu u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču Ivana Karanušić, u nazočnosti brojnih ljubitelja likovne umjetnosti, uglavnom Austrijanaca.

Karanušić je istakla značaj dijaloga među umjetnicima, koji svojim radovima i razmjenom iskustava obogaćuju međunarodnu kulturnu scenu.
„Projektom smo željeli predstaviti radove koji progovaraju o dijalogu kao poveznici i prostoru artikulacije novih mogućnosti pozicioniranja umjetničkih identiteta, ovoga puta iz prijateljske nam Hrvatske“, rekla je voditeljica bečke skupine likovnih umjetnika El-Kordy, austrijska Egipćanka Naura M. El-Kordy. Dodala je da će u sklopu projekta hrvatski umjetnici, zajedno s austrijskim oslikati 26 metara pješačkog prolaza u Kefergasse u 14. bečkom stambenom okrugu. Zahvalila je hrvatskim umjetnicima na nezaboravnom susretu upriličenom prije nekoliko godina u Iloku.

Kustosica galerijskog odjela Muzeja grada Iloka i jedna od sudionica bečke izložbe Maja Novaković je uoči otvaranja izložbe istakla da je svim autorima izložbenog postava zajedničko to što su iz Iloka, osim Zvonka i Karoline Čuline, koji su iz Zadra. Napomenula je da su okupljanje hrvatskih likovnih umjetnika inicirali Iločani Ankica i Ante Karačić, koji žive u Njemačkoj.

Mladi akademski grafičari Miran Šabić i Ana Sladetić su rekli da je bečka izložba za njih novo iskustvo i daljnji poticaj u njihovom stvaralačkom radu.

 

 

 

 

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije