Starački dom u Ljubuškom

Baka Anica: Bolje mi je nego kući, sama sam u sobi, sve je čisto, kuharica odlična, a imam s kim i popričati

16.06.2017.
u 11:00

Ma, ovdje vam je kao u hotelu s pet zvjezdica”, pričaju za Večernji list prvi korisnici novootvorene Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški. Riječ je o modernoj ustanovi kojoj je osnovna djelatnost smještaj i njega starijih iznemoglih osoba, jedinoj državnoj instituciji te vrste u FBiH koja svojim korisnicima pruža usluge po svjetskim standardima.

Ustanova je smještena u mirnom dijelu ljubuškoga kraja ugodne mediteranske klime, a udaljena je svega 15 km od Međugorja. Budući da općina Ljubuški graniči s RH, ustanova te vrste zanimljiva je i osobama treće životne dobi iz susjedne države.

“Raspolažemo s 3682 m2 unutarnjeg korisnog prostora te 20.930 m2 dvorišta. Kapacitet doma je 100 ležajeva, od toga 36 za polupokretne i nepokretne osobe te 64 ležaja za pokretne osobe”, kaže ravnatelj Ustanove Marijan Čuvalo.

Sobe su koncipirane kao jednokrevetne i 24 su na raspolaganju, dok je dvokrevetnih soba 36. Svaka soba ima svoj toalet. Dom je opremljen s dva dizala, a korisnicima su na raspolaganju TV prijemnici, Wi-Fi, dojavni sustav (SOS poziv) i druge pogodnosti. 

 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?