Ukusan kolač od jabuka lako je pripremiti, a još lakše uživati u njegovom mirisu i okusu.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica mlijeka
- 1 šalica ulja
- 2 šalice glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Nadjev:
- 1 kg jabuka
- 3 žlice šećera
- 1 žličica cimeta
- 5 žlica griza
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Naribajte oguljene i očišćene jabuke. Prebacite ih u lonac, dodajte šećer i cimet te dinstajte oko 15 minuta. Kada jabuke puste sok, dodajte griz. Ostavite na stranu da se ohladi.
Izmiksajte jaja i šećer u pjenastu smjesu, dodajte ulje i mlijeko, kratko miksajte pa dodajte brašno i prašak za pecivo te sjedinite sve sastojke.
U namašćen i pobrašnjen lim za pečenje izlijte pola smjese i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta.
Izvadite lim iz pećnice, dodajte smjesu s jabukama te prelijte ostatak smjese za biskvit.
Vratite lim u pećnicu i pecite kolač 35 minuta. Pustite ga da se ohladi, a prije posluživanja pospite šećerom u prahu.