VRIJEDI PROBATI

Bez škara: Četiri trika frizera za vađenje žvakaće gume iz kose

12.08.2020.
u 15:31

Bilo da se vašem mališanu zapetljala žvaka u kosu ili sami niste imali sreće, nema mjesta panici, tvrde frizeri koji kažu da ima drugih i puno boljih rješenja od šišanja.

Žvakaća guma u kosi je jedna od onih stvari koje se ne bi trebale dogoditi - ali se ipak dese. No nemojte paničariti, postoje poprilično jednostavni načini za odstranjivanje ljepljive mase koji ne uključuju dobro znani recept 'šišanja', a provjerili su ih stručnjaci za mbg.

1. Ulje

 

Svaki proizvod koji se bazira na ulju obično djeluje dobro, objašnjava stručnjakinja za teksture i umjetnički voditelj Matrixa Michelle O'Connor. To je zato što je većina žvakaćih guma hidrofobna, što znači da odbijaju vodu i lijepe se na bazi ulja. Znanost je slična onoj kod čišćenja ulja: Ulje rastvara ulje, tako da premazivanje hidrofobne tvari s drugom može učinkovito ukloniti kaugumu iz kose.

Koje god ulje imate kod kuće, maslinovo, jojobe ili kokosa, naprosto premažite zalijepljeni pramen. Za još bolji efekt ulje malo ugrijte i potom jednostavno rukama odstranite i raščešljajte. 

2. Maslac

Ako nemate pri ruci hranjiva ulja za kosu, može vam poslužiti i maslac od orašastih plodova, primjerice od kikirikija, jer ulja u tim namazima također djeluju. Utrljajte ga u zapetljano mjesto i nakon nekoliko minuta žvaka bi trebala omekšati i biti spremna za uklanjanje.

Ilustracija kose

3. Led

Ako vam pomisao da premažete kosu maslacem od kikirikija zvuči previše neuredno, slavni frizer i umjetnički direktor Matrixa Nick Stenson kaže da možete koristiti led za 'zamrzavanje' žvake i odvajanje od pramenova. Da biste to učinili, jednostavno nanesite kockice leda na mjesto gdje se žvaka nalazi. Nakon što se ona dodatno stvrdne, trebala bi izgubiti svoja ljepljiva sredstva i lako se odvojiti.

4. Ocat

Stenson spominje i ocat kao učinkovit način uklanjanja žvakaće gume s kose, jer njegova kiselost može otopiti veze između nje i vlasi. Jednostavno premažite kosu u otopini nekoliko minuta prije nego je raščešljate češljem sa širokim zupcima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?