POPLAVE U BIH

BIBLIJSKI POTOP: Najmanje 21 osoba izgubila život, za mnogima se još traga

poplave Butrović polje - seonica
Vecernji.ba
05.10.2024.
u 07:53

Prema posljednjim informacijama premijera Nikšića, u Jablanici je poginulo 16 osoba, a 12 se vodi kao nestalo. U Buturović Polju je poginula jedna osoba, a traga se za četiri. Uz to, najmanje tri osobe pronađene su mrtve na području Fojnice.

Najmanje 21 osoba izgubila je život u poplavama u BiH, 16 ih se smatra nestalima. Najmanje 16 osoba s područja sjeverne Hercegovine trenutačno se vodi nestalima nakon što je potvrđeno kako ih je isto toliko smrtno stradalo samo na području Jablanice, kazao je sinoć predsjednik vlade Federacije BiH Nermin Nikšić. Spasilački timovi cijeli dan su jučer pokušavali raščistiti ruševine u selu Donja Jablanica gdje su deseci kuća srušeni ili oštećeni, a Nikšić je u večernjim satima potvrdio kako je u ruševinama pronađen veliki broj tijela, ali da su i brojne osobe nestale.

"Prema informacijama koje ja imam, u Jablanici je poginulo 16 osoba, a 12 se vodi kao nestalo. U Buturović Polju je poginula jedna osoba, a traga se za četiri. No, problem su mjesta do kojih se nije došlo", kazao je Nikšić za Avaz. Naknadno, mediji su javili da je pronađena još jedna žrtva u Jablanici čime se broj poginulih u tom mjestu popeo na 17. Situaciju na tim lokacijama Nikšić je opisao kritičnom dodajući kako je sve to velika tragedija. Najmanje tri osobe pronađene su mrtve na području Fojnice u središnjoj Bosni, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanske županije. Radi se o dva muškarca i jednoj ženskoj osobi. 

Naime, na području BiH jučer su poplave pogodile više područja. Jake padaline su prouzročile nezapamćene poplave na području Jablanice i Konjica, kao i Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i brojnih drugih mjesta. 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije