PROVJEREN RECEPT

BOLJA OD BAKINE: Imamo najbolji recept za štrudlu od jabuka!

Dobra hrana
04.11.2021.
u 08:24

Recepata s jabukama, i onih slatkih, ali i slanih ima napretek, kombinacijama nema kraja. Prva na pamet nam je naravno pala štrudla i zato Dobra hrana donosi ovaj provjeren recept!

Trebat će vam:

Tijesto:

500 g glatkog brašna
2,2 dl mlake vode
malo soli
4 žlice ulja

Nadjev:

1 kg jabuka
3 žlice smeđeg šećera
vanilin šećer cimet
malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka

Priprema:

Zamijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stolnjaku pobrašniti pa tijesto razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno. Nauljiti ga pa rasporediti po njemu nadjev i zarolati tako da pridignete stolnjak pa rolati tijesto pomoću stolnjaka. Štrudle prerezati na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem te peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. Štrudle se mogu napraviti i s gotovim listovima za savijače ili jufke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?