POSAVINA

Bolnica u Orašju dobiva dva uređaja za fizikalnu terapiju

storyeditor/2024-06-19/ora.png
20.06.2024.
u 18:55

Zajednički projekt županijskih bolnica u Orašju i Vinkovcima "Proširenje i jačanje kapaciteta fizikalne medicine i rehabilitacije" vrijedan je 49.400 eura

Županijska bolnica Orašje životno je vezana uz zdravstvene ustanove u Hrvatskoj, a nedavnim susretom u Zagrebu u resornom ministarstvu u Vladi RH ta će suradnja biti nastavljena i u ovoj godini, piše Večernji list BiH. Posavska županija područje je tik uz rijeku Savu pa je za zdravstvene usluge i spašavanje života stanovnika Bosanske Posavine iznimno važna upravo ta blizina zdravstvenih ustanova najviše razine u Hrvatskoj, u susjednim Vinkovcima, Vukovaru, Osijeku, pa i Zagrebu.

Važni su i projekti prekogranične suradnje, a oni su u svim segmentima - od edukacije, razmjene kadrova do opreme i financijske potpore. Ovaj put riječ je o programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a odabralo je upravo projekt partnera Županijske bolnice Orašje i vodećeg partnera Opće županijske bolnice Vinkovci. Riječ je o zajedničkom projektu naziva "Proširenje i jačanje kapaciteta fizikalne medicine i rehabilitacije" koji je ukupne financijske vrijednosti 49.400 eura (oko 100.000 KM).

U Županijskoj bolnici Orašje upriličeno je i svečano potpisivanje ugovora o suradnji, odnosno tom zajedničkom projektu. Na održanom sastanku projektnog tima Opće županijske bolnice Vinkovci i Županijske bolnice Orašje ravnatelji tih zdravstvenih ustanova dr. Krunoslav Šporčić i prim. dr. Perica Jelečević potpisali su i službeno ugovor o financiranju, a na temelju kojega će se za potrebe fizikalne medicine Županijskoj bolnici Orašje kroz projekt nabaviti dva važna uređaja za zdravstveni sustav: uređaj za terapiju udarnim valom i uređaj za magnetoterapiju.

- Treba svakako naglasiti kako su dvije susjedne županijske bolnice u Orašju i Vinkovcima kroz partnerstvo u prekograničnim projektima uspješno realizirale, uz ostalo, još dva značajna projekta, a to su "Nabava i postavljanje holtera EEG s računalnom podrškom" za potrebe Odjela pedijatrije, ukupne vrijednosti 284.928 kuna (2021. godine) i "Unaprjeđenje palijativne skrbi", ukupne vrijednosti 49.036,20 eura (2023. godine) - izvijestila je voditeljica projekta Margita Živković-Ivanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije