SASTOJCI ZA 12 VEĆIH ILI 16 MANJIH KIFLICA
350-400 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 vrećica praška za pecivo
1 čašica kiselog vrhnja
1 bjelanjak
75 ml mlijeka
40 ml maslinova ulja
PUNJENJE
1-2 kuhana jaja
3 kisela krastavca
75 g Sirela Goude
75 g kuhane šunke
½ žlice sušenog kopra
2 žlice kiselog vrhnja
1 žličica senfa
malo soli i papra
PREMAZ
1 žumanjak
1 žlica mlijeka
1 žlica sezama
Priprema
1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje. Pripremite sve sastojke za tijesto i veliku posudu za miješanje, piše Brzoifino.hr.
2. Od svih sastojaka za tijesto umijesite glatko, mekano tijesto. Počnite s 350 g brašna i dodajte po potrebi ako tijesto bude premekano.
3. Od tijesta formirajte kuglu i pustite da stoji do pripreme nadjeva.
4. Pripremite sve sastojke za nadjev, sitno ih nasjeckajte pa ih pomiješajte s kiselim vrhnjem, senfom i začinima.
5. Razvaljajte tijesto u oblik kruga na debljinu oko ½ cm pa ga prerežite na 12 ili 16 trokuta.
6. Na kraj svakog trokuta stavite žličicu nadjeva. Umutite žumanjak, pomiješajte s mlijekom pa premažite rubove svakog trokuta.
7. Smotajte kiflice od kraja prema vrhu, pazeći da dobro zatvorite otvore kako nadjev ne bi iscurio kod pečenja.
8. Poslažite kiflice na pleh pa svaku premažite jajetom.
9. Posipajte sezamom.
10. Pecite 25-30 minuta odnosno dok kiflice ne prime zlatnu boju.
11. Poslužite tople ili hladne.