Akcija policije

Čak 60 posto vozača sankcionirano, pogledajte zbog čega

22.10.2024.
u 14:26

Od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotacijsko svjetlo

Vozači traktora, njih  60 posto od ukupnog broja testiranih, ponašali su se nepropisno u prometu. Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, u okviru regionalne akcije pojačane kontrole sudjelovanja traktora u prometu, kontrolirali su 118 vozača traktora, od čega je njih 71 ili 60% sankcionirano zbog nepropisnog sudjelovanja u prometu. Akcija je realizirana od 15. do 18. listopada 2024. godine s ciljem utjecaja na ovu kategoriju sudionika u prometu da poštuju propisane uvjete za sigurno i pravilno sudjelovanje u prometu, kako bi se doprinijelo smanjenju broja prometnih nezgoda u kojima sudjeluju vozači traktora i radnih strojeva. 

Od ukupnog broja sankcioniranih prekršaja, 49 ili 65% se odnosilo na vozače traktora koji za vrijeme vožnje na javnom putu nisu imali upaljeno žuto rotacijsko svjetlo, a iz prometa su isključena četiri vozila ove kategorije zbog toga što nisu bila registrirana i još četiri vozača zbog toga što nisu stekli pravo na upravljanje traktorom. Policijska uprava Prijedor apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila i propise, a posebno na vozače traktora da upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da radi  postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije