Između travnja i lipnja

Caritas Švicarske pružit će pomoć za 2000 kućanstava u BiH

05.05.2020.
u 11:27

Uz podršku švicarske vlade i privatnih donacija, Caritas Švicarske će pružiti interventnu pomoć za otprilike 2000 kućanstava (6000 članova kućanstava) u BiH u razdoblju od tri mjeseca, između travnja i lipnja.

Caritas Švicarske će se fokusirati na 19 općina: u Bijeljini, Višegradu, Novom Goraždu, Rudom, Čajniču, Foči RS, Foči FBiH, na Palama FBiH, Kaknju, Zenici, Zavidovićima, Vogošći, Ilijašu, Hadžićima, Ilidži i četiri općine Grada Sarajeva (Novo Sarajevo, Novi Grad, Centar, Stari Grad).

Sve odabrane općine su surađivale ili surađuju s Caritasom Švicarske na drugim projektima. To omogućuje koordiniranu, učinkovitu i efektivnu interventnu pomoć ugroženim kućanstvima, u uskoj suradnji s općinskim vlastima i drugim lokalnim partnerima, a u cilju odabira najugroženijih.

U tri općine podržat će se nabava i raspodjela paketa pomoći koji sadrže namirnice i sredstva za higijenu.

U 16 drugih općina Caritas Švicarske surađivat će s lokalnim lancima supermarketa i u suradnji sa općinskim upravama organizirati raspodjelu bonova za kupnju kućanstvima koja su u potrebi.

Dodatno, osobe će također primati neke osnovne higijenske potrepštine, poput sapuna, koji su nužni za smanjenje širenja virusa, navedeno je u priopćenju Caritasa Švicarske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije