Ovisni smo o uvozu

Čeka nas poskupljenje jedne od osnovnih namirnica!

18.10.2024.
u 14:35

Informacije govore kako se u idućem razdoblju očekuje rast cijena brašna, a razlog je, tvrde odgovorni, ovisnost od uvoza

Pred žiteljima BiH je novo poskupljenje jedne od najosnovnijih namirnica. Naime, informacije govore kako se u idućem razdoblju očekuje rast cijena brašna, a razlog je, tvrde odgovorni, ovisnost od uvoza. Poskupljenja brašna već su najavljena u Republici Srpskoj Ivica Majić, direktor jedne od najvećih kompanija za proizvodnju brašna, kaže nam da je poskupljenje gotovo neizbježno. Uvozna cijena pšenice, navodi, značajno je viša nego ljetos, gotovo za 15 posto, piše Dnevni avaz. 

- Početkom studenog realno je očekivati više cijene brašna. O kojem je postotku riječ, trenutno ne znam, jer čekamo da se u računovodstvu urade kalkulacije. Međutim, to ne bi trebao biti udar na kućni proračun, budući da računamo kako će vreća brašna od 25 kilograma biti skuplja između 50 i maksimalno 75 feninga - govori Majić za "Avaz“. Pritom ja izrazio mišljenje kako se do kraja ove godine cijene više neće mijenjati, iako je  nepoznanica što će se događati na tržištu.
Pojasnio je i kako se ne može očekivati pad cijena pšenice, upozorivši kako je BiH ovisna o uvozu, a što se tiče domaće proizvodnje to se, dodaje, samelje za mjesec. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?