video recept

Čokoladne kokos buhtlice: Ovaj recept morate isprobati

Sašina kuhinja
19.01.2023.
u 07:17

Ovo je recept bez jaja, pa se buhtlice uopće neće sušiti, čak niti nakon tri dana

Čokoladne kokos buhtlice recept koji morate barem jednom isprobati. Ove buhtle s kokosom, krem sirom i čokoladom osim što baš dobro izgledaju, su vrlo pristupačne, jednostavne a dobije se čak 20 komada. Ovo je recept bez jaja, pa se buhtlice uopće neće sušiti, čak niti nakon tri dana – provjereno, piše Sasina-kuhinja

Sastojci
 550g glatkog pšeničnog brašna
 7g soli
  paketić suhog kvasca 7g
 10g šećera
 velika žlica ulja
 100g maslaca
 100g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
 2,5 dl hladnog mlijeka (250ml)
 
Nadjev:
 150g ribanog kokosa
 100g šećera
 200g krem sira
 opcija: vanilija šećer, 2 velike žlice ruma

Priprema
U jednu posudu dodati glatko pšenično brašno, sol, suhi kvasac i šećer pa dobro promiješati
U lončić dodati malo ulja i maslac pa otopiti na srednje jakoj temperaturi
Odmah dodati grčki jogurt (može i kiselo vrhnje) i hladno mlijeko, kako bi se mješavina (mokri sastojci) odmah ohladila
Postepeno prema dodavati suhe sastojke u mokre te oblikujte loptu tijesta za čokoladne kokos buhtlice

Savjet: dobiveno tijesto je vrlo mekano ali se suzdržite od dodatnog dodavanja brašna, jer se ionako ne lijepi za prste. Dodavanjem brašna, ove čokoladne kokos buhtlice vam neće imati tako dobar okus 

Ostaviti da se tijesto diže 45 minuta do sat vremena, poklopljeno ili barem pokriveno na sobnoj temperaturi

Za to vrijeme i u međuvremenu, pripremite nadjev od kokosa, čokolade i krem sira. U posudu dodajte ribani kokos, šećer, krem sir i opcionalno vaniliju šećer i rum
Sve dobro promiješati da se svi sastojci sjedine. Najlakše će vam biti rukama
Odmah podijeliti na 20 jednakih dijelova, pa svaku lopticu uvaljajte u čokoladne mrvice
Tijesto sada nakon proteka vremena (45-60min) promijesiti i također podijeliti na 20 jednakih kuglica tj. loptica
Svaku lopticu tijesta stanjiti na stolu prstima, pa u sredinu stavite nadjev i zatvorite
Čokoladne kokos buhtlice slagati na lim obložen papirom za pečenje. 

SAVJET: Slažite ih na spajanu stranu, kako bi glatki dio buhtlice gledao prema gore
Pokrite krpom na pola sata

Čokoladne kokos buhtlice se peku 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190C
Odmah vruće posipati šećerom u prahu i Čokoladne kokos buhtlice su spremne za posluživanje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije